Politie op zoek naar getuigen die foto's of filmpjes maakten van schietpartij Spa waarbij agent omkwam

ANP
De politie en het parket lanceren een oproep naar mogelijke getuigen die filmpjes of foto's gemaakt hebben van de schietpartij van afgelopen zaterdag in Spa. Nederlander Yvo T. wordt ervan verdacht een agent een kogel in het hoofd geschoten te hebben. De agent liet daarbij het leven.

Yvo T. werd gisteren aangehouden op verdenking van doodslag op de agent en poging tot doodslag op diens collega. T. zegt zich niets meer te herinneren van de gebeurtenissen omdat hij te veel alcohol en drugs had gebruikt. 

De politie zoekt nu zoveel mogelijk beelden van de gebeurtenissen om een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van de feiten. De schietpartij gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 2 uur toen de politie ter plaatse kwam na een ruzie aan café Havana. T. schoot vanuit een taxi op de politie. "Zowel beelden van bewakingscamera's in de buurt als beelden en foto's die genomen werden met een gsm, kunnen helpen om duidelijkheid te scheppen in deze zaak", klinkt het in een mededeling van het parket van Luik, afdeling Verviers. 

In Spa waren afgelopen weekend behalve veel Belgen ook een groot aantal Nederlanders aanwezig voor de Formule 1-wedstrijd op het circuit van Francorchamps.

Yvo T.'s broer en een vriend, die op het moment van de feiten bij hem waren, vluchtten na de feiten naar Nederland, maar konden maandag opgepakt worden. Zij worden wellicht snel uitgeleverd.

Beelden van de schietpartij zelf, maar ook van de momenten ervoor of erna kunnen nuttig zijn voor de speurders. Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300. Getuigen kan via opsporingen@police.belgium.eu.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Benasque

  @Didi de Gentenaar en Luc de Clip, jullie zullen het nooit begrijpen. Een chauffeur die RIJDEND FILMT vanuit de auto brengt zichzelf en andere weggebruikers in gevaar. Een chauffeur dient 100% te concentreren met stuurwerk. Tenzij een vaste dashcam, dat is veel veiliger.

 • Ludwig Vanden Boer

  Ik zie hier geen smeken maar gewoon de vraag of iemand dit bezit om duidelijkheid te scheppen in de zaak. Het blijft voor mij verwerpelijk te kicken op de ellende van anderen.

 • etienne goedertier

  Goh, ik zie de hele afloop al voor mij; er is geen sluitend bewijs dat de dader wilde doden, en onder invloed van drank,drugs en medicijnen was het niet zijn bedoeling om iemand kwaad te doen, laat staan vermoorden.Dus krijgt die een enkelband en binnen de kortste tijd loopt hij weer rond...Want de wet op de privacy zorgt ervoor dat we met alles wegkomen.En de eersten die daarop hameren zijn diegenen die rond rijden met een gepersonaliseerde nummerplaat met hun naam erop. Belachelijk Belgie!

 • Tom Francois

  Ten eerste, het is toch verboden om de politie te filmen? Ten tweede, waarom zoveel extra moeite, als het een burger was die neergeschoten was zou de dader nooit gevat zijn. Twee maten en gewichten...

 • romy verhove

  Filmen mag overal in het openbaar ?je mag ze enkel niet verspreiden !