Politie op zoek naar 20 vluchtelingen die uit laadruimte springen in Deerlijk

Archiefbeeld.
Deleu Archiefbeeld.
In Deerlijk zijn vanochtend een twintigtal personen uit de laadruimte van een vrachtwagen gesprongen in Deerlijk. Twaalf van hen konden opgepakt worden en zijn overgebracht naar het politiecommissariaat.

Bij het openen van de laadruimte van een vrachtwagen, bij de firma Best Trading in de Kleine Tappuitstraat, werden de verstekelingen omstreeks 8 uur aangetroffen. Ze vluchtten te voet weg. Agenten van de politiezone Gavers konden op diverse plaatsen in de gemeente uiteindelijk een twaalftal personen vinden.

Zij werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat van de politiezone Gavers in afwachting van de beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze zijn vermoedelijk afkomstig uit Eritrea.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frans Peeters

    Kan men die laadruimtes van vrachtwagens niet afsluiten zodat ze de deur niet open krijgen.

  • lucette cardon

    Zet ze op de vliegtuig wat komt dat hier allemaal zoeken ????? Kom maar binnen hier moet ge niet werken en krijgt ge nog geld bovenop met wat zijn we bezig.