Politie ontgoocheld: 36.561 bestuurders te snel tijdens flitsmarathon

Archiefbeeld.
belga Archiefbeeld.
Tijdens de flitsmarathon zijn bijna 1,3 miljoen voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 36.561 in overtreding, zo meldt de federale politie.

De politie reageert ontgoocheld op de cijfers: "Alle mogelijke middelen zijn ingezet om deze sensibiliseringsactie aan te kondigen bij het grote publiek. Maar ondanks alles zien we dat te veel mensen te snel reden. Dat kunnen wij enkel betreuren."

De politie heeft op 24 uur tijd 1.295.146 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 36.561 te snel reden, ofwel 2,82 procent. 107 rijbewijzen werden ingetrokken.
 
Later meer.
166 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Michael Bosch

  Ontgoocheld...ze hoopten wss op meer overtredingen!

 • gustaaf van bever

  Sorry,Michel Werbrouck, is inderdaad wat je zegt, in acht name dat naargelang je soort voertuig er toch afwijkingen of andere regels zijn..

 • gustaaf van bever

  Michel Werbrouck, ik dacht Oostenrijk 50 bebouwde kern ( en waar aangegeven) en 90 ( 100 nieuw? ) op de wegen. Maar, net als Duitsland , veel verdoken "vogelkastjes" en controle.

 • gustaaf van bever

  Mijn dank aan de 36.561 ! En dit voor hun gulle, vrijwillige bijdrage aan de Staatskas. Ondanks de verwittiging veelvoudig was verspreid..toch doorzetten in snelheid en koppigheid. Ik zou dat niet durven ( willen) . Er zijn aangenamer manieren om je geld te spenderen.

 • bert triau

  natuurlijk zal de federale regring tevreden zijn met deze verkapte vorm van belastingen