Politie onderzoekt poging tot ontvoering van 12-jarig meisje in Ichtegem

De Abdijstraat in Ichtegem.
Google De Abdijstraat in Ichtegem.
Politiezone Kouter onderzoekt een poging tot ontvoering van een 12-jarig meisje in Ichtegem. Het kind was te voet op weg naar school toen ineens een man opdook die haar wilde vastgrijpen.

De feiten vonden vanochtend plaats op een fietspad tussen de Abdijstraat en de Sint-Bertinuslaan in het centrum van Ichtegem. De man was in het zwart gekleed en sprak geen Nederlands. Hij zou de tiener hebben willen vastgrijpen, maar zij kon zich losrukken en liep weg.

“Het gaat om mijn dochter die op weg was naar de bushalte”, zegt Andy Devriese, die vroeger nog een burgerwacht wilde oprichten na geruchten over pogingen tot ontvoeringen.

“Ze zette het meteen op een lopen naar een plaats waar er veel verkeer was. Toen ze wegliep kwam haar schoolbus net toe en stapte ze in. Op school was ze in paniek en vertelde ze wat er gebeurd was. Daar heeft de schoolpsycholoog haar opgevangen en werden wij verwittigd.”

Volgens het meisje was haar belager een struise man van ongeveer 1,85 meter. 

Het meisje is erg onder de indruk van wat er gebeurd is. “Ze durft niet meer naar buiten”, vertelt de vader. “We hebben een klacht ingediend bij de politie. Die bracht ook het parket op de hoogte.” 

De politie bevestigt de aangifte en onderzoekt de zaak. De ouders waarschuwen intussen andere inwoners op Facebook voor de mogelijke ontvoerder. Er wordt opgeroepen tot waakzaamheid. Het bericht wordt druk gedeeld. Voorlopig is het bij deze ene aangifte gebleven.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vervoort

  Moet verschrikkelijk zijn als ouder, hoe ben je dan nog gerust eens zoiets gebeurd is?

 • Rudolf Jacobs

  met wat geluk gaan we de burger na 6 maanden vragen wat ze gezien hebben en of er geen beelden zijn gemaakt ,want dan telt de wet op de privicie ineens niet meer ,hun camere s' deden het op het moment niet wegens onderhoud

 • Ivan Hessels

  Vele toestanden zoals deze zorgen ervoor dat de ouders hun kind zelf naar school brengen, te voet, met de fiets of de auto...Je zou voor minder bezorgd worden, niet?

 • marc Deglin

  “We zijn volop bezig met het onderzoek” .....en over 5 maanden komen ze af met een robotfoto.