Politie onderzoekt of commissaris tijdens diensturen prostituees bezocht

photo_news
De politiezone Brussel Zuid is een onderzoek gestart naar een commissaris van het korps nadat hij anoniem werd verlinkt. Er zouden compromitterende foto's bestaan waarop de man in uniform te zien is terwijl hij alcohol drinkt in een bar in het bijzijn van een prostituee. Dat schrijft La Dernière Heure.

De commissaris in kwestie werkt bij de interventie-eenheid en heeft meer dan twintig jaar dienst. Mogelijk werd hij in diskrediet gebracht door een collega. Hij is nog niet ondervraagd maar dat zal zeker in de komende dagen gebeuren. De man riskeert een tuchtsanctie indien blijkt dat zijn bezoek aan de bar niet kaderde in een lopend onderzoek.

De politiezone Brussel Zuid bevestigt dat er een onderzoek is geopend maar meldt dat er nog geen bewijzen zijn dat de agent over de schreef is gegaan, buiten het feit dat hij alcohol dronk in uniform. De commissaris is niet geschorst maar is sinds deze week wel met ziekteverlof.

Het korps benadrukt dat er geen voorbarige conclusies mogen getrokken worden vooraleer het onderzoek meer klaarheid heeft gebracht.