Politie moet schoten lossen om transport met illegalen te stoppen in Lille

Google Street View
De federale wegpolitie heeft afgelopen nacht 30 personen gevat die illegaal in ons land verbleven en in een lichte vrachtwagen zaten die op de E34 Antwerpen-Eindhoven reed. Dat zegt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen. 

Het voertuig werd klemgereden nadat het in Lille de snelweg had verlaten, maar de politie moest op de banden schieten om het volledig tot stilstand te krijgen.

De wegpolitie had de bestelwagen gespot op de E34 omdat die duidelijk veel te zwaar geladen was. Toen het voertuig de snelweg verliet, volgde de politie het tot aan de parking van een winkel in Lille en reed het daar klem. Het voertuig bleef echter inrijden op de politie. Die schoot daarom op de banden.

De politie pakte uiteindelijk drie verdachten op die de illegalen die achterin zaten vervoerden. Die laatsten waren vooral van Iraakse afkomst, naast vier Iraniërs en een Syriër. Drie van de passagiers waren vrouwen, vier waren minderjarig. Ze zullen worden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken. De federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek naar de feiten, mogelijk is er sprake van mensensmokkel.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny daneels

  Wanneer gaat men die waanzin stoppen, alweer staan de voorstanders te huilen om ze huis, leefloon, geld bovenop te geven...voorstanders die zelf niet werken of er geld aan verdienen, zo kennen we ze...

 • Anne Callebaut

  En dan de vlieger op en terug naar hun land.

 • YVES DE GROOTE

  Mooi toch: "mogelijk is er sprake van mensensmokkel".....

 • Billy Valcke

  Was ze geef ze eten leg ze in een bedje...hou ze even bij en alweer "geef"een retourtje.dan hebben ze ook eens gevlogen.dat vliegen wordt een full time job.

 • Cooks Roy

  Goed gewerkt... en intussen gaat heel die bende op onze kosten teren en wellicht niet alleen tot volgende week.