Politie Middelkerke vindt lijk in koffer tijdens controle

BBO
In Middelkerke is vannacht een lijk gevonden in een wagen. Het lichaam bleek ernstig verminkt te zijn in de halsstreek. Een politiepatrouille die op weg was naar een bobcontrole hield rond twee uur in de Spermaliestraat een auto tegen met drie inzittenden die zich verdacht gedroegen. Tijdens controle van het trio én de wagen werd in de koffer de lugubere ontdekking gedaan. De inzittenden gaven een warrige uitleg.

Een tijdje later trof de politie op een camping in de buurt, Marva III, menselijke resten en grote hoeveelheden bloed aan in een caravan. In de caravan bevond zich ook een man. Hij werd, net als de drie inzittenden van de wagen met het lijk erin, opgepakt. 

Volgens Luc De Cock, eigenaar van de caravan, werd hij twee dagen geleden aangesproken door een andere bewoner van de camping met de vraag of hij de caravan een maand kon huren voor zijn broer. Diens huis zou afgebroken worden en hij zocht een plek om tijdelijk te logeren. 

De plek waar de wagen werd tegengehouden ligt halverwege de camping en het kanaal Plassendale-Nieuwpoort. Vermoedelijk wilden de verdachten de wagen met het lijk in het kanaal dumpen.

Het parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van een lichaam dat in Middelkerke werd aangetroffen in de koffer van een wagen. "Voorlopig kan geen verdere informatie over de omstandigheden of over mogelijke verdachten vrijgegeven worden", aldus het parket. De federale recherche, het afstappingsteam, een wetsdokter en het labo zijn ter plaatse voor een onderzoek. Dat gebeurt onder een tent van de brandweer die over de wagen werd geplaatst om voorbijgangers geen zicht te geven.

BBO
76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karl Delaere

  En dan nog zeggen dat er geen blauw op straat is.... politie roeit met de riemen die ze heeft en door deze professionaliteit zijn erweer wat beuzakken v d straat.....

 • nuchter denkend

  Goed werk van politie , maar wss gaat justitie die hun verhaal ( dat ze van niets wisten ) weer geloven.

 • Ingrid De Clercq

  Abdel Nasser. Omdat het in de buurlanden er ook criminaliteit is moet dit maar normaal zijn? Ik herhaal nog maar eens, sommige bevolkingsgroepen zouden dit luidkeels mee moeten afkeuren ipv het slachtoffer te spelen en denkend dat ze geviseerd worden. En vooral meer opvoeding van thuis uit en minder een ander zal het wel oplossen.

 • guido vermeyen

  ze wisten niet dat er een lijk in de koffer lag...Bij controle zou ik net hetzelfde zeggen...even in het haar krabben en ten stelligste ontkennen ....

 • Annique Vantorre

  Politie chapeau! Ik weet niet waar jullie de moed blijven halen om te blijven dweilen met de kraan open. TOP zijn deze agenten, om bij een gewone routinecontrole zo alert en onverschrokken te zijn!