Politie met eieren bekogeld in Borgerhout: "Onaanvaardbaar"

ANP
De afgelopen nacht verliep erg onrustig in Borgerhout. Toen de politie werd opgeroepen om een ongeval vast te stellen, werden de agenten bekogeld met eieren. Dat meldt het VRT Nieuws. De politie noemt dit gedrag "onaanvaardbaar".

De hulpdiensten waren naar een verkeersongeval op het kruispunt van de Florastraat en de Terloostraat getrokken. Twee wagens waren er op elkaar ingereden. Door de impact van de klap was één voertuig tegen een gevel van een woning beland, en vervolgens tegen twee geparkeerde auto's geslingerd. De schade aan de woning bleef beperkt. 

Na het ongeval ontstond een ware volkstoeloop en verzamelden zich zowat zestig nieuwsgierigen rond het gebeuren. Daarbij werd met eieren naar de hulpdiensten gegooid. 

"De situatie dreigde te escaleren waarop de politie ter plaatse diende te komen met bemiddelingsploegen en een mobiele eenheid", zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. "Rond 1.00 uur was de rust teruggekeerd, wellicht door de komst van onze ploegen. Zo'n gedrag kunnen we maar moeilijk tolereren. De politie en ook andere hulpdiensten zouden echt te allen tijde hun werk naar behoren moeten kunnen doen", besluit hij.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon reageert verbolgen via sociale netwerksite Twitter: "Politie en hulpdiensten verdienen ons respect. Elke dag. Wat in Borgerhout gebeurd is, kan niet door de beugel", klinkt het.
134 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ikbenwie ikben

  Ik vind veel van onze wetten ook onaanvaardbaar. De politie vertegenwoordigd deze en zorgt dat deze gehandhaafd blijven. Met alle respect, zij voeren maar een opdracht uit. Konden we rechtstreeks met eieren op onze politici, de ontwerpers van de wetten gooien, zouden we dat beter doen.

 • mieke jansens

  politie altijd een flauw gegeven geweest ... vroeger ook. je had rijkswacht(de echte politie) en de politie voor wijk geschillen waar je niet echt voor gestudeerd moest hebben ... rijkswacht is destijds tot ieders ongenoegen opgedoekt en de politie heeft nooit de opleiding noch de middelen gehad om er iets deftig van te maken .. daarop gaan we nog eens met een idioot afspraaksysteem werken .... politiekantoren sluiten ... enz...beschaamd Belg te zijn en nog beschaamdender Antwerpenaar te zijn

 • m m

  Het enige antwoord hierop is massaal stemmen voor Vlaams Belang

 • wim rooyakkers

  Onaanvaardbaar?????doe er dan iets aan.

 • lodewijk maesen

  peggy peeters.....tot je ze nodig hebt he haha marginaal