Politie lost schoten tijdens achtervolging in Riemst: drie verdachten opgepakt, maar weer vrijgelaten

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
De lokale politie heeft gisterenavond drie zware jongens uit het Luikse kunnen vatten na een achtervolging van Veldwezelt (Lanaken) tot in Vroenhoven (Riemst). Het trio was gekend voor feiten van diefstal en drugs. 

Bij een grenscontrole in Veldwezelt vluchtten de drie mannen weg in een voertuig. Twee douaniers op de motorfiets zetten de achtervolging in. Een douanier loste daarbij twee waarschuwingsschoten. In de buurt van Vroenhoven reden de drie in hun BMW een weide in, waar ze zich vastreden. Daarna sloegen de drie te voet op de vlucht. 

Omliggende politiekorpsen werden geroepen om een zoekactie op te starten. Er werden ook speurhonden ingezet. Uiteindelijk kon het trio rond 23.30 uur onder de brug in Kanne (Riemst) geklist worden.

De verhoren van de drie mannen duurden tot deze namiddag. Vervolgens werd het parket in Luik gecontacteerd. Dat besliste om het drietal niet te laten voorleiden bij een onderzoeksrechter, waarna ze werden vrijgelaten. Mogelijk hebben de drie wel enkele verkeersinbreuken gepleegd. 

Vandaag werden ook nog het gerechtelijk lab voor een sporenonderzoek en een wapendeskundige voor ballistisch onderzoek ingezet.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrrik versys

  een paradijs voor criminelen, geen wonder dat criminelen van over heel de wereld naar hier komen, het gerecht is een lachertje en je krijg bovendien een gratis advocaat om je te verdedigen tegen het slachtoffer. Nu het pact nog ondertekenen om nog meer criminelen binnen te halen.

 • frank triolet

  Haha vrij gelaten

 • Juliaan Van Reeth

  Als politieman kan je beter niet je leven wagen door gevaarlijke criminelen te achtervolgen en op te pakken. Een paar uur later lopen ze toch vrij rond.

 • Filip Vanlaeken

  Om politie en publiek te beschermen tegen het gevaar van achtervolgingen moet er wet komen die ontvluchten zwaar bestraft. Dan kunnen ze wat langer in den bak.

 • Rudi Swinnen

  Maar weer vrij gelaten , altijd hetzelfde . Politie moet dweilen met de kraan open