Politie Limburg trekt 10 rijbewijzen in bij Slim-actie

De lokale politiezones in Limburg hebben het afgelopen weekend van vrijdagavond tot deze morgen bij de Slim-actie en na de weekendongevallen in totaal tien rijbewijzen ingetrokken. Bij de Slimcontroles waren twee van de drie drugtesten positief.

De lokale politie kanton Borgloon hield afzonderlijk ook een actie op drugs in het verkeer. Daar testten ook twee personen positief op drugs achter het stuur. De politie trok hun rijbewijzen ook in.

Eenentwintig agenten van de zones Lanaken, West-Limburg en Lommel namen deel aan de Slimcontroles. Zeventien (9 procent) van de 189 afgenomen ademtesten waren positief. Negen personen zaten boven de 0,8 promille. De politie betrapte tien snelheidsovertreders. Bij de Slim-actie trokken de agenten zes rijbewijzen in. De politie stelde 22 andere verkeersovertredingen vast, zoals vijftien voertuigen die niet aan de technische eisen voldeden.

In heel Limburg werden 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan twintig met vier zwaar- en negentien lichtgewonden. Bij de ongevallen nam de politie 53 ademtesten af, waarvan er negen (17 procent) positief waren. De agenten trokken vier rijbewijzen in en noteerden 24 gevallen van vluchtmisdrijf. (belga/sd)

UNKNOWN