Politie krijgt anonieme tip na oproep over motorrijder die met 201 km per uur werd geflitst op weg waar hij 70 mocht

De politiezone Spoorkin verspreidde deze foto van de bewuste motorrijder.
Politiezone Spoorkin De politiezone Spoorkin verspreidde deze foto van de bewuste motorrijder.
Politie en parket zijn op zoek naar een hardrijder op een motor die vrijdagnamiddag geflitst werd met liefst 201 kilometer per uur op de Reningesteenweg in het West-Vlaamse Lo, een weg waar een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur geldt. De politiezone Spoorkin kreeg deze namiddag via de telefoon een anonieme tip binnen. "Er wordt nu verder nagegaan of het ook de effectieve bestuurder van de motorfiets betreft", zegt korpschef Devid Camerlynck.

Tijdens een snelheidscontrole vrijdagnamiddag in de Reningesteenweg in Lo merkte een politie-inspecteur van politiezone Spoorkin plots een stipje op in de verte. Een fractie van een seconde later werd duidelijk dat een motorfiets aan een bijzonder hoge snelheid naderde. Het flitstoestel noteerde maar liefst een snelheid van 201 km per uur,  dus bijna het driedubbele van wat toegestaan is (70km/u).

De flitscamera maakte een duidelijke foto van de motorfiets en bestuurder. Doordat de foto op de neus van de motofiets werd genomen, is het kenteken niet vastgesteld.  Door de snelheid kon de inspecteur het  kenteken niet volledig noteren.

Toch wenst de politiezone Spoorkin de bestuurder te kunnen identificeren en doet daarom een beroep op de sociale media. “Het is hierbij niet de bedoeling om tot een verklikkingssfeer te komen maar we hopen dat een partner, ouder of vriend de motorfiets en bestuurder herkent en beseft dat een dergelijk rijgedrag niet alleen strafbaar is, maar ook uiterst gevaarlijk; tot zelfs dodelijk”, aldus  korpschef Devid Camerlynck.

Het wegdek van de Reningesteenweg is niet geschikt voor dergelijke snelheden, bovendien kon de minste windturbulentie of een fazant in de berm ervoor zorgen dat de bestuurder dodelijk werd weggekatapulteerd.

De foto van de flitscamera toont duidelijk om welke motor het ging: een witte Suzuki GSX-R met blauwe neus. PZ Spoorkin lanceerde daarom een oproep naar tips.

 "Vrij snel na de oproep kwam een anonieme telefoon binnen", aldus de korpschef. Er belde een persoon die iemand kent die met zo een moto rijdt. "Het bleek een erg goede tip, maar we moeten nog uitmaken of we net die motorrijder gevonden hebben."

Agenten gaan vanavond ter plaatse op het adres van de bestuurder. Ze zullen hem ondervragen, maar ook zijn motor, helm en motorpak bekijken om uit te maken of het om dezelfde persoon gaat. 

Lees ook

VIDEO: Zonder handen op E40 en nog 6 filmpjes van motorrijders die het veel te bont maken op de weg
255 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Kromme

  Het is duidellijk te merken dat de meeste mensen nog enkel haat en nijd voelen voor hun "medemensen"...!Echt triest..

 • Anis Elwertani

  Oké, hij reed 201, so what'? U bent toch de politie. Dus doe uw werk zelf! Ik moet op twerk ook men eigen boontjes doppen? Ik moet toch ook niet men gemeente en de rest op trommelen om men fout in orde te maken. Hou aub op met de maatschappij te verzuren. Tis al. Dien klacht in tegen de constructeur, die speeltjes laat hij rijden tot soms meer dan 300 km/ h

 • Theo Van Hoof

  Aan allen die het over klikken hebben, de persoon heeft ZICHZELF, aangegeven. Benieuwd of zo ook tegen klikken zijn als een dierbare dodelijk verongelukt met vluchtmisdrijf. Of is het dan voor het goeie doel wel toegestaan omdat het hun, egoïsten, aanbelangd?

 • Theo Van Hoof

  Van iemand van 50 verwacht je meer verstand. Moto verschroten terwijl hij moet toekijken. Zal voor eeuwig op zijn netvlies gebrand staan. Joost Noord-Oost: als ik in uw auto zie inbreken, kan ik ook reageren met het is mijn auto niet so what. Of heb je dan toch liefst dat er iemand getuigd=klikt.

 • Yvan Lissens

  Zelf rijd ik bijna 40 jaar dagelijks met de motorfiets en begrijp niet waarom men deze snelheid wil goedpraten. Als je snelheid wil ervaren ga dan op circuit rijden, verwacht niet dat de openbare weg uw speelterrein is.