Politie klist smokkelaars met 33 kilo cocaïne op luchthaven

UNKNOWN

De federale politie heeft op de luchthaven Brussels Airport twee mensen betrapt die cocaïne het land probeerden binnen te smokkelen. Het gaat om een Nederlandse man die 26,6 kilo cocaïne bij zich had, en een vrouw van dezelfde nationaliteit die 6,255 kilo bij had. Tussen beide vondsten zou er geen verband zijn, aldus de federale politie.

De twee waren gisteren met een vlucht vanuit Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek, op de luchthaven Brussels Airport aangekomen en werden bij de controle betrapt. De 54-jarige vrouw had vier pakken cocaïne van in totaal 6,255 kilogram verstopt in haar reiskoffer. Tussen de verschillende lagen van de verpakkingen was een rode vettige substantie aangebracht. Bij de 30-jarige man Nederlander werden 22 pakken cocaïne teruggevonden in zijn reiskoffer en computertas.

Beide verdachten zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en zullen zich binnenkort voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Die veroordeelt drugskoeriers regelmatig tot celstraffen van drie tot vier jaar. (belga/gb)