Politie klist handvol transmigranten in duinen van Zeebrugge tijdens grote controleactie

Mathias Mariën
De Brugse politie heeft deze middag een grote controleactie gehouden in de duinen op zoek naar transmigranten. Daarbij werden onder andere patrouilles te paard en politiehonden ingezet. Na enige tijd konden een handvol illegalen geklist worden uit het duinengebied ‘de Fonteintjes’.

De transmigranten verzetten zich niet tijdens hun arrestatie en werden afgevoerd naar het commissariaat. De Dienst Vreemdelingenzaken zal verder moeten beslissen over hun lot. In de duinen werden ook heel wat slaapzakken en kledij gevonden. 

Eerder liet burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) al weten dat de ordediensten blijven controleren om de overlast in Zeebrugge te beperken. Deze ochtend maakte de politie van Brugge nog bekend dat er de rest van de zomer extra maatregelen komen om hinder te voorkomen. Zo zal er meer blauw op straat te zien zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Mathias Mariën40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vera Bres

  Jan Janssens >>> inderdaad , als ze worden opgepakt ,worden ze terecht gewezen dat het niet mag !! ze krijgen een briefje dat ze het land moeten verlaten , waar ze zich niets van aantrekken en ze worden vrijgelaten .

 • Jan Janssens

  Renaat Landuyt is een leugenaar, hij voert zijn show op en daarna mogen ze weer loslopen. Ik woon hier en de vluchtelingen wandelen gewoon vrolijk voorbij het politiebureau aan de kustlaan. Het zijn er te veel en ze mogen ze toch niet vasthouden.

 • Francois saas

  Rik Bogaert >>> daar kan Jambon toch niets aan doen man , wat een domme opmerking !! Europa man , dat is het probleem , ze hadden toch graag een Europa onze Politiekers ,vergaderen en vergaderen en iedere maand een dik loon , later een dik pensioen en de rest kan hun niets schelen.

 • Rik Bogaert

  Waar is Jambon nu? Op reis zeker? Hieraan zie je nogmaals dat nva het niet aankan om hun verantwoordelijkheid te nemen. Indien er problemen zijn, zijn ze er mee weg de verklikkerpartij!

 • Fredien Vandervekens

  Flauwe poging van Sp.a burgemeester Landuyt. Tevergeefs, Renaat ! Het is onvermijdelijk, de "nietsontziende" invasie …. en het (uiteindelijk) "zelf ingrijpen" van de modale burger/inwoner. De "slechte" oppak-act werkt niet meer. Een troostend woord voor burgemeester Landuyt, Brugge krijgt navolging, enkel de "spits" dient eraf.