Politie kan voortvluchtige gevangene klissen dankzij bloedsporen in sneeuw

Een illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Een illustratiebeeld.
In Menen heeft de politie vanmorgen een voortvluchtige gevangene kunnen oppakken dankzij de sporen die hij achtergelaten had in de sneeuw. Dat bevestigt de politiezone Grensleie aan VTM Nieuws. De man was gewond geraakt in zijn vlucht en liet een duidelijk bloedspoor achter in het witte sneeuwtapijt. De politie hoefde het spoor maar te volgen.

De 36-jarige man was na zijn penitentiair verlof dit weekend niet teruggekeerd naar de gevangenis. Hij stond geseind en de politie startte een zoekactie.

Vanmorgen kon de politie de gevangene lokaliseren in een woning in Menen. Verscheidene politiepatrouilles kwamen ter plaatse, net als het flex-team van de politie, dat is een proactief steunteam. “Op basis van onze informatie vermoedden we dat de gevangene zich ophield in een woning in de Kortrijkstraat”, vertelt Stefaan Vannieuwenhuyze van de politiezone Grensleie. 

Toen de agenten de man wilden oppakken, kon hij toch ontkomen. “Toen we de woning binnendrongen om hem uit bed te lichten, koos de man het hazenpad. Hij kon wegvluchten via een platform en een koepel.” 

Lang was hij evenwel niet meer op vrije voeten. De dertiger had de brute pech dat het aan het sneeuwen was en dat hij zich tijdens zijn vlucht verwondde. De politie moest alleen de bloedsporen in de verse sneeuw volgen om hem te vinden. Hij werd ongeveer 100 meter verderop in de boeien geslagen. De man zit intussen weer in de gevangenis.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • leen hanssens

    Sneeuw is nog voor iets goed.