Politie-inspecteur aangehouden op verdenking van zeven brandstichtingen

Laurent L. is politie-inspecteur bij de Brusselse zone Zuid.
Mozkito Laurent L. is politie-inspecteur bij de Brusselse zone Zuid.
Laurent L., een politie-inspecteur van de Brusselse zone Zuid, is opgepakt en aangehouden op verdenking van minstens zeven brandstichtingen rond zijn woning in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw).

De reeks begon in de nacht van 13 op 14 juli. In de Schaliestraat, net voor zijn woning, brandde 's nachts de Volkswagen Tiguan van de man uit. Onderzoek bracht snel aan het licht dat het om brandstichting ging. In eerste instantie gingen veel mensen en zijn collega-politiemannen van de zone Zennevallei nog uit van een afrekening, ten gevolge van Laurents job. Maar wat toen volgde, tartte elke verbeelding.

In de nacht van 13 op 14 juli brandde 's nachts de Volkswagen Tiguan van de man uit.
Mozkito In de nacht van 13 op 14 juli brandde 's nachts de Volkswagen Tiguan van de man uit.

Tussen 9 augustus en 26 september werd nog eens zes keer brand gesticht in de omgeving van cultureel centrum De Merselborre, aan de overkant van Laurents woning. Het ging om wat snoeiafval voor een woning, twee bomen, twee parasols en een poging om een geparkeerde wagen in brand te steken met behulp van theelichtjes.

In augustus werd brand gesticht aan een boom. Er werd gebruik gemaakt van brandversnellers, wat te zien is aan de boordsteen.
Mozkito In augustus werd brand gesticht aan een boom. Er werd gebruik gemaakt van brandversnellers, wat te zien is aan de boordsteen.

Eerder, in mei, ging ook een caravan achter een woning in de straat in vlammen op waardoor er ook schade was aan een aanpalend schuurtje. Het is niet duidelijk of hij ook van dit feit verdacht wordt.
Na wekenlang onderzoek konden toch voldoende bewijzen verzameld worden om de politieman op te pakken. De onderzoeksrechter liet hem aanhouden.

In mei brandde brandde achter een woning in de Schaliestraat een caravan uit.
Mozkito In mei brandde brandde achter een woning in de Schaliestraat een caravan uit.
Dit artikel verscheen op vrijdag 12 augustus in Het Laatste Nieuws.
HLN Dit artikel verscheen op vrijdag 12 augustus in Het Laatste Nieuws.

Het was uiteindelijk de politie Brussel Zuid die met een mogelijke verdachte voor de brandstichtingen kwam aandraven. Toen in de nacht van 25 op 26 september aan een café op het Gemeenteplein van Vlezenbeek een parasol in brand werd gestoken, waren daar enkele inspecteurs van de politiezone Brussel Zuid aanwezig, en toen Laurent L. samen met enkele collega's zelf voor een brandstichting werden opgeroepen in hun politiezone, zou L. zich abnormaal zenuwachtig gedragen hebben.

Zijn collega's verwittigden daarop de politiezone Zennevallei. Dinsdag werd L., die vlakbij Vlezenbeek woont, opgepakt en woensdag werd hij door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. "Ik kan enkel zeggen dat er tegen mijn cliënt geen materiële bewijzen in het dossier zitten", zegt meester Marijn Van Nooten, de advocaat van L. "Alles is gebaseerd op vermoedens en mijn cliënt betwist met klem dat hij achter deze feiten zit."

"Alles is gebaseerd op vermoedens en mijn cliënt betwist met klem dat hij achter deze feiten zit"