Politie houdt op 8 oktober nieuwe flitsmarathon

Illustratiebeeld.
belga Illustratiebeeld.
De federale wegpolitie houdt vanaf dinsdag 8 oktober een nieuwe flitsmarathon. De politiezones en de federale wegpolitie houden opnieuw gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles. Dat zegt Koen Ricour, directeur van de federale wegpolitie, vandaag in het persbericht van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

De VSV lanceerde vandaag de nieuwe campagne Control Cruiser om de ruime meerderheid te ondersteunen die het belangrijk vindt om zich aan de snelheidslimiet te houden. Een Control Cruiser is een voorbeeldige bestuurder die zich overal aan de maximumsnelheid houdt. De campagne loopt van 29 september tot 3 november via affiches langs de hoofdwegen en via 10.000 lokale borden die inwoners in 122 deelnemende steden en gemeenten aan hun huisgevel bevestigen.

Twaalfde flitsmarathon

Tijdens de campagne organiseert de politie de twaalfde flitsmarathon. Deze editie van de flitsmarathon, georganiseerd door de geïntegreerde politie, gaat van start op dinsdag 8 oktober om 6 uur. De politiezones en federale wegpolitie houden dan opnieuw gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles. "Met deze campagne willen we samen met onze partners de veiligheid op onze wegen verbeteren om het aantal slachtoffers bij ongevallen verder te doen dalen", zegt Koen Ricour, directeur van de federale wegpolitie.

Tijdens de elfde flitsmarathon begin april controleerden de federale wegpolitie en 132 politiezones in het hele land 1.087.511 voertuigen. Daarvan reden 29.450 bestuurders of 2,71 procent te snel. Vijfenzestig bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guy vermeulen

  ze hadden deze morgen beter in mijn straat gestaan, 50km/h en er vloog mij er eentje voorbij aan het dubbele denk ik en bij regenweer in bebouwde kom waar schoolgaande jeugd fietste. Van mij mogen ze elke minuut en overal flitsen. De helft zijn zotten op de weg .

 • Eric Freys

  en op woensdag .... alle fietsers controleren

 • Robert DE REU

  Geen probleem, ben gepensioneerd, dus de wagen blijft die dag op stal. En Proficiat aan al diegene die zo correct rijden en nooit eens 1 km te snel rijden, ze verdienen een dikke pluim.

 • Carolus Vif

  Hans Mannaerts dan heb jij een slechte snelheidsmeter als ik de mijne aan 50 vergelijk met de gps of de elektronise borden langs de kant scheelt het hoogstens 1 of 2 km en das zowat de dikte van de naald in de meter , de tijd dat ze allemaal 10 teveel aangaven is allang voorbij

 • Freddy De Vos

  Prachtig, dit mag men elke dag doen. Maar waarom wordt dit altijd aangekondigd? Zo is het verrassingseffect weg!