Politie houdt oogje in het zeil bij 'Circus Vangheluwe'

Bij de eerste voorstelling van het 'Circus Vangheluwe' op de Gentse Feesten zal politie aanwezig zijn. Dat bevestigt Annemie Serlippens van het Gentse parket.
 
Morgen organiseert het Gentse gezelschap Cirq de eerste voorstelling van het Circus Vangheluwe. Alleen kinderen kleiner dan 1,35 meter zijn welkom bij de show van komieken Gunter Lamoot en Piet De Praitere. Om binnen te mogen dienen ze onder de benen door te lopen van een houten Roger Vangheluwe, de bisschop die onlangs toegaf een kind te hebben misbruikt.

"Vertrouwen in de komieken"
Het Circus gaat pas morgen open, maar het initiatief kreeg gisteren al uitgebreid weerklank in de media. Vandaag beslisten de procureur en burgemeester Daniël Termont om een oogje in het zeil te houden in de tent.
 
"Er zal politie aanwezig zijn bij de eerste voorstelling", bevestigt Annemie Serlippens. "Indien nodig zullen zij ingrijpen, maar we hebben vertrouwen in het gezond verstand van de twee komieken."

"Shockerend en pijnlijk"
De nieuwe stichting van openbaar nut Art of Children wacht de eerste voorstelling niet af en heeft nu al een klacht ingediend. "Dit initiatief is aanstootgevend, shockerend en pijnlijk", zegt voorzitter Tim Devolder. "Cirq heeft de voorbije jaren prachtige voorstellingen gemaakt, maar dit gaat te ver. De figuur van Roger Vangheluwe wordt enkel gebruikt om goedkoop reclame te maken. Tracht je in te beelden hoe dit moet voelen voor de slachtoffers van seksueel misbruik." (belga/svm)