Politie houdt grote klopjacht op ontsnapte verdachte in Mechelen: “Geen gevaar voor inwoners”

Tim Van der Zeypen
De politiezone Mechelen-Willebroek houdt momenteel een grote klopjacht in het centrum van Mechelen. Omstreeks 16 uur kon een verdachte ontsnappen uit het gerechtsgebouw. Het gaat om een 19-jarige Mechelaar die wegens drugsfeiten voor de onderzoeksrechter moest verschijnen.

Bij de overbrenging door de politie liep het echter mis. “De man misleidde de agenten, rukte zich los en sloeg op de vlucht”, zegt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. De politie van Mechelen-Willebroek kwam meteen ondersteuning bieden en kamt mee de omgeving uit. De verdachte was op het moment van de ontsnapping geboeid en zeker ongewapend. Er is geen gevaar voor de inwoners van Mechelen, aldus de politie.

Volgens een getuigenverklaring was de voortvluchtige het Sint-Romboutscollege op de Veemarkt binnengelopen, maar dat bleek na onderzoek van de politie niet het geval te zijn. “Het was best schrikken toen de politie kwam aangereden. Dat gebeurde langs alle mogelijke kanten”, vertellen enkele scholieren die nog in de school aanwezig waren. “We moesten even binnen wachten, maar mochten dan onder politiebegeleiding toch weer naar buiten.” Volgens onze informatie heeft de verdachte zich uiteindelijk nooit in de school bevonden.

De verdachte is momenteel nog steeds spoorloos. De politie is massaal ter plaatse in het centrum van Mechelen en 
heeft speurhonden ingezet. Ze doet ook een beroep op camerabeelden om de jongeman op te sporen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  Was helemaal niet nodig...een beetje geduld was genoeg geweest....Justitie laat elke crimineel toch weer vrij...

 • Jan Van Rompaey

  Doe ook boeien aan de voeten. Hij zal niet ver lopen.

 • Richard Naegels

  Waarom massale klopjacht als die gast bekend is,waar kan die naar toe,of was hij niet geregistreerd ......

 • Christophe Moser

  Een fotooke zou al eens kunnen helpen, maar das te gevaarlijk zeker.

 • Patrick vincke

  Maar wel ramen en deuren dicht houden