Politie Hasselt moet discofeestje in woonzorgcentrum stilleggen

Shutterstock
De politiediensten in Limburg moeten in kader van het toezicht op de handhaving van de coronamaatregelen soms op de meest bizarre momenten ingrijpen. Donderdagnamiddag zagen agenten zich genoodzaakt om een openlucht discofeestje in een woonzorgcentrum in Hasselt stil te leggen. Verder moest de politie vrijdag de deuren laten sluiten van een hondentrimsalon dat geopend bleek, terwijl het niet toegelaten is.

Het woonzorgcentrum in Hasselt had buiten een feestje voor de bewoners georganiseerd, waar een dj plaatjes draaide, maar daar maakte de politie een einde aan. 

De politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt trof vrijdag in de wagen van een man uit Luik wietplantjes aan. Eerst probeerde hij de agenten nog om de tuin te leiden, toen hij vanuit Maastricht in Riemst de grenscontrole wilde passeren. Hij hing een verhaal op dat hij naar een Opel-garage in Maastricht was geweest, omdat de garages in België gesloten waren. Hij wilde schade aan zijn voertuig dringend laten herstellen, maar de politie vond daar geen bewijzen van.

Uit de wagen kwam een doordringende wietgeur. In de kofferbak stond een kartonnen doos met 81 wietplantjes. De plantjes, een bedrag van 555 euro en zijn voertuig werden in beslag genomen. Het onderzoek naar zijn wietbezigheden wordt verder gevoerd door de Luikse politie en het parket. De man kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro die hij binnen de twee weken moet betalen wegens de niet-essentiële verplaatsing. De man legde ook een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken.

Het parket van Limburg maakte de cijfers bekend van het aantal pv's die de veertien Limburgse politiezones en de federale wegpolitie tot nu toe hebben opgesteld sinds het invoeren van de verstrengde coronamaatregelen. In totaal zijn 575 processen-verbaal uitgeschreven.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raoul Rouma

  Zolang de politie blijft blaffen en niet bijten zal dit blijven gebeuren. Zie in uw krant Ninove enz... Sommigen leren nooit maar de verantwoordelijke van dat zorgcentrum oppakken en berechten en zeker ontslaan wegens zware feiten.

 • Ludo Robben

  Man met wietplantjes probeert de agenten om de tuin te leiden ... jep.

 • hugo van de velde

  Heel goed gedaan politie. Drugs in Belgie zijn verboden !

 • Jan Dhooghe

  Een woonzorgcentrum dat een feestje geeft midden de coronacrisis? De verantwoordelijken van dat centrum zouden moeten vervolgd worden voor meerdere pogingen tot moord. Onvoorstelbaar, geen excuses mogelijk.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Die verantwoordelijke van dit woonzorgcentrum onmiddelijk uit zijn functie ontheven is dé enig logische consequentie.