Politie haalt in Hasselt vijf mensen zonder papieren uit een vrachtwagen

Archiefbeeld.
photo_news Archiefbeeld.
De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft vanochtend op de Luikersteenweg vijf illegaal in België verblijvende mensen uit een oplegger gehaald. Aanvankelijk zaten er zes mensen zonder papieren verstopt in de laadruimte, maar een persoon kon ontsnappen. De politie LRH kreeg de melding vanmorgen rond 7 uur binnen. 

De vrachtwagenchauffeur hoorde verdachte geluiden, die vanuit de oplegger van zijn vrachtwagen kwamen. Toen de politie de laadruimte opende, troffen de agenten zes mensen aan. Twee van de zes sloegen op de vlucht. De politie kon een van hen onderscheppen. De zesde persoon is voortvluchtig. De vijf anderen werden naar het politiecommissariaat overgebracht.

De politie contacteerde de Dienst Vreemdelingenzaken, die in de loop van de dag een beslissing zal nemen met betrekking tot het vijftal. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Zijn wellicht al vrijgelaten met bevel grondgebied te verlaten dat zij al verscheurd hebben, en zijn via Zeebrugge naar Engeland.

 • Don Tessers

  Sluit de grenzen toch! En zware controle aan de grens opvoeren.

 • ROGER BROUWERS

  Voila,nu is alles geregeld om levenslang op kap van werkende bevolking een luxeleventje te gaan leiden.Ik hoop dat ze die kosten gaan bijtellen om te zien wat dat ons allemaal gaat kosten.Ook kindergeld voor die dat hier niet verblijven bijtellen.Zullen een prima rekenmachientje moeten hebben of het getal zak er niet op kunnen

 • Etienne De Bondt

  Wat ons in de eerste plaats interesseert is: wat is er met die personen gebeurd? Lopen die al terug rond, zitten die al in een andere vrachtwagen of zitten die vast en worden die het land uitgezet. Het laatste zal wel niet zeker;