Politie haalt 28 transmigranten van trein tussen Leuven en Landen

Bollen
De politie heeft vanavond 28 transmigranten van de trein geplukt. Tijdens een gecoördineerde politieactie werd er tussen Leuven en Landen actief op zoek gegaan naar transmigranten. 

Onder meer in Vertrijk, Tienen en Landen werden ze van de trein gehaald. De transmigranten zouden onder meer onderweg geweest zijn naar Landen om vandaar in een vrachtwagen te kunnen klimmen richting het Verenigd Koninkrijk. 

De politiediensten merken de laatste tijd meer en meer dat transmigranten vanuit alle mogelijke plaatsen proberen om aan de andere kant van het kanaal te geraken.

"Grote politieactie in onze regio", schrijft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Twitter. "Stop illegale migratie." Francken bedankt de politiemensen en de Dienst Vreemdelingenzaken.

Bollen
Bollen
Bollen35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Vandamme

  De politie zou zich moeten bezighouden met echte criminelen en niet met een nutteloos kat en muisspel.

 • René Lippeveld

  Ik snap daar helemaal niks van. Als ik een keertje de trein neem, ga ik vooraf naar het station van Herentals, vertel wat ik van plan ben en neem mijn ticket vervolgens mee naar huis, meestal voor de volgende dag. 99 keer op 100 komt de treinbegeleider langs en knipt. Zulke mensen moet men toch niet zoeken, die vallen vanzelf door de mand, toch ? Er worden hier zinvolle vragen gesteld, maar er zullen weer weinig antwoorden volgen, vrees ik.

 • Herman Kouter

  Allez, dan had ik toch niet gelogen.

 • Christian Mommaerts

  Francke stuurt juist niemand terug en dat al sedert zeer lange tijd,hij zou beter wat beter leren communiceren met anderen en wat minder tweeten en dat hij eens de waarheid tweet over bv hoeveel hij er uitgewezen heeft onder zijn beleid en zonder te liegen deze keer en hoeveel er bijgekomen zijn,ga maar terug eens kijken onder het busstation in Brussel Noord

 • Karl Huysmans

  In het stemhokje is iedereen alles vergeten.