Politie gaat drones ook inzetten bij alcoholcontroles

De federale politie wil bij haar acties steeds vaker gebruik maken van drones. Die onbemande kleine vliegtuigjes die beelden maken vanuit de lucht helpen de politie bij hun werk. bijvoorbeeld om een beter zicht te krijgen bij manifestaties en bij gerechtelijke acties. Maar ze zullen ook worden ingezet om bestuurders te vatten, die aan een verkeers- en alchoholcontrole proberen ontsnappen. 

VTM Nieuws5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Bruyninckx

  Hahaha, Geens van de cvp en aanhangsels doen leggen hun prioriteiten, niet te geloven hoe het gespuis meer macht en vrij spel krijgt. Blijven flitsen Geens, het beveiligen van het volk lijkt bijzaak te worden.

 • Dirk Landuyt

  Drones inzetten om de politie ( en bij uitbreiding de hele ambtenarij) te controleren, mag niet zeker ? Misbruik van de functie, het ambt etc., met dank aan die bende van het nVA die onze rechten en vrijheden te grabbel gegooid hebben.Of is het gewoon een 'ambtelijke' machtsgreep ?

 • serge de saegher

  inderdaad scanauto's voor de fout of niet betalende parkeerders,anpr camera's voor degene die geen autobelastingen of verzekering betalen trajectcontroles alcoholcontroles drones om alles nog beter te controleren the brave new world,het vrije westen werken consumeren slapen belastingen betalen en braaf zijn een gezond en gelukkig 2019

 • Demuynck Stefaan

  En de wet op de privacy wordt al zoveel genoemd voor verdedigen van criminelen ik ga dat ook es gebruiken ik ga en sta nog waar ik wil we betalen al genoeg aan de staat is er geen vrijheid meer iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid en verstand gebruiken

 • Ronny Biesen

  Tuurlijk, alles om de burger te pakken. Wat met illegalen opsporen, criminelen of boeven volgen en vangen? Dat is bijzaak. Beter op de burger focusseren, dat brengt geld in het laatje.