Politie en parket zoeken ooggetuige van schietpartij in Antwerpse Brederodestraat

In het kader van het onderzoek wil de politie een ooggetuige identificeren. De speurders vragen dat deze man zich kenbaar zou maken bij de politie.
Federale Politie In het kader van het onderzoek wil de politie een ooggetuige identificeren. De speurders vragen dat deze man zich kenbaar zou maken bij de politie.
Politie en parket in Antwerpen zijn op zoek naar een nog niet geïdentificeerde ooggetuige van de schietpartij in de Brederodestraat op zaterdag 2 februari. Daarbij kwam één man om het leven en raakten twee anderen zwaargewond. De twee verdachten zitten nog steeds in de cel. 

De ooggetuige in kwestie was volgens de politie een man met een donkergrijze donsjas, een zwarte broek, zwarte schoenen en een donkergrijze muts. Hij had ook een paraplu bij zich. De speurders vragen dat deze man zich kenbaar zou maken. Wie de getuige herkent, kan de politie contacteren op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu. 

De schietpartij vond die dag plaats rond 14.30 uur. Mehmet Y., een 61-jarige man van Koerdische origine, zou toen het vuur hebben geopend op twee Turkse neven van 28 en 21 jaar oud die kort daarvoor een verkeersbord door het raam van het restaurant van zijn zoon hadden gegooid. Die zoon zou ook nog op de twee slachtoffers geslagen hebben met een pook. Een 26-jarige getuige werd ook nog neergeschoten toen hij zich wilde mengen. Het 28-jarige slachtoffer overleefde het incident niet. De twee verdachten werden opgepakt en aangehouden voor moord en moordpoging.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.