Politie drielandenregio maakt jacht op serie-aanrander

De Duitse, Nederlandse en Belgische politiediensten zijn samen op zoek naar een man die in de regio Rijn, Moezel en Maas de afgelopen 19 jaar zeker 60 vrouwen heeft aangerand. Dat meldt de politie van het Duitse Krefeld op zijn website. De man, die volgens de beschrijving van zijn slachtoffers tussen 35 en 50 jaar oud moet zijn, heeft ook in het Belgische Eupen en ruime omgeving slachtoffers gemaakt.

De man gaat al jaren op dezelfde manier te werk. Meestal belt hij aan bij de woning van vrouwen die hij vermoedelijk eerst heeft gevolgd. Vervolgens vraagt hij of hij even naar het toilet mag. Daar hij zogezegd verlamd is aan een arm, vraagt hij de vrouwen of ze hem kunnen helpen bij het plassen.
 
Rusthuizen en studentenhomes
Wanneer de vrouwen hiermee instemmen, worden zijn seksuele motieven snel duidelijk, waarop hij zijn slachtoffers aanrandt. De man slaat ook toe in rusthuizen, waar hij de verpleegsters vraagt hem te helpen bij zijn toiletbezoek. Ook studentenhomes zijn niet veilig voor de man.
 
Met behulp van getuigenissen werd een robotfoto opgemaakt die nu in de regio verspreid wordt. De politie hoopt aanwijzingen en tips binnen te krijgen die kunnen leiden naar de ontmaskering van de man, die al 19 jaar kon toeslaan zonder gevat te worden.
 
Onopvallende dader
"Het opvallende aan de dader is net dat hij zo onopvallend is", licht Anette Cruel, hoofd van de Kriminalpolizei toe. "Het staat hoegenaamd niet op zijn gezicht geschreven dat hij een 'op seks belust roofdier' is." (belga/vsv)