Politie draait recordaantal overuren

belga
De federale politie heeft het voorbije jaar een recordaantal overuren gewerkt, schrijft De Tijd vandaag. Het ging om meer dan 984.000 overuren, ruim de helft meer dan in 2014, toen nog sprake was van 631.000 overuren.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is de grote stijging niet alleen te wijten aan de verhoogde terreurdreiging sinds 2015. "In 2016 waren er meerdere crisissen die op de federale politie wogen. Naast de asielcrisis en de illegale 'transmigranten' was er ook de aanslepende staking van de cipiers in de gevangenissen", verklaart Jambons woordvoerder.

Aan de forse toename van het aantal overuren dat de politiemensen moeten draaien, hangt ook een prijskaartje. Vorig jaar veroorzaakten de bijna 1 miljoen overuren bij de federale politie 24,23 miljoen euro meerkosten. Maar Jambon benadrukt dat hij vorig jaar is begonnen met het opdrijven van de rekrutering van politiemensen. Dat zal pas dit jaar renderen, als die kandidaten afstuderen aan de politiescholen en aan de slag kunnen gaan.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anonymous

  Indien men voorhistorische verlof en recup maatregelen schrapte dan waren dit maar 200000 overuren

 • Anonymous

  Ik klaag niet ben op 10 j aan mijn 2 de huis en de vele recup is voor het zekfstandige bijberoep op naam van de vrouw

 • Anonymous

  Niet erg ik verdien zonder diploma meet dan een ingeneur niog wat uurtjrs erbij aub heb toch een bijberoep heerlijk

 • Anonymous

  Niet akkoord zoek naar een andere JOB !!!!

 • Anonymous

  Achter hun bureau zeker, op straat is gene flik te zien!