Politie doorzoekt school in Kapellen op wapens en drugs

De politie is deze voormiddag met een 25-tal agenten en drie drugshonden binnengevallen in het KTA van Kapellen (provincie Antwerpen). Leerlingen werden gefouilleerd, kasten en lokalen doorzocht op zoek naar wapens en drugs. Eén leerling werd even meegenomen omdat hij een mes bij zich droeg.
 
Vermoeden
"Het was de school zelf die de politie om een grondige controle had gevraagd. Er bestond bij de leerlingenbegeleiders al langer een vermoeden van druggebruik door leerlingen van de secundaire school", zegt commissaris Serge Van Hoydonck. "Uiteindelijk hebben we de leerlingen van een 25-tal klassen gefouilleerd en de lokalen grondig doorzocht. Daarbij werden enkele joints aangetroffen en een zestal messen. Daarnaast hebben de drugshonden bij een tiental leerlingen nog sporen van drugs waargenomen, maar grondige fouillering leverde niets op. Mogelijk hebben zij daags voordien of vlak voor schooltijd nog een joint gerookt."
 
Proces-verbaal
Al de leerlingen die tegen de lamp liepen voor drug- of wapenbezit, mogen zich verwachten aan een proces-verbaal. "Voor de school zelf stopt het niet bij deze actie. Zij zullen tijdens de lessen zedenleer en godsdienst extra aandacht besteden aan drugsproblemen en de gevolgen van verboden wapendracht", besluit Van Hoydonck. (belga/lpb)