Politie doet voor het eerst in ons land beroep op bewakingsfirma met drones

Voor het eerst heeft de politie in ons land een beroep gedaan op een beveiligingsfirma om met drones een evenement in de gaten te houden. Dat gebeurde in Geraardsbergen tijdens een triatlon. Zo moet de politie niet zelf investeren in materiaal en kunnen ze hun agenten inzetten om de echte criminaliteit te bestrijden.

Een drone stijgt op vlakbij de markt van Geraardsbergen om de publiekszone en het parcours van een triatlonwedstrijd in de gaten te houden. Dat gebeurt door Securitas en niet door de politie, een primeur. Want de beelden worden rechtstreeks doorgezonden naar het commandocentrum van de politie. Die bepalen waar de drone moet vliegen. Op die manier krijgen ze sneller zicht op mogelijke problemen.

Door een nieuwe wet mag de politie sinds januari samen werken met beveiligingsfirma om evenementen te bewaken, maar er zijn grenzen. De bedoeling is om tijdens de Ronde van Vlaanderen of andere massa-evenementen ook drones in te zetten voor de bewaking van het parcours.

Printscreen video VTM Nieuws6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Lap! Er begint er weer ene over flitsacties en pesterijen.

 • guido vermeyen

  Dat kost stukken van mensen, waarom dan niet zelf een "brigade" drone piloten uit de grond te stampen, het moet weer veel geld kosten, zoals altijd. Maar niet getreurd: extra flitsdagen inzetten met agenten die dodelijk vermoeid zijn en daar in de auto kunnen recupereren, lees: slapen.

 • rudolf jacobs

  waar blijven die mensen hun verdomde bodycams ,zouden daar beter werk van maken,zodat in de toekomst ze beelden hebben van wat er gebeurt tijdens hun werk,misschien ook geen slecht idee ,om iedereen die in en met de politiek te maken heeft ook eentje verplicht te geven zodat we met zen alle kunnen zien wat die doen al zal dat niet veel zijn,heel veel blabla en zuipen

 • jan janssens

  Zo zuiver zijn de beelden nu ook niet, heeft weinig meerwaarde.

 • Erik Van Bever

  Dit is er over, wij mogen niks filmen, geen foto's nemen van openbare gebouwen. Als je de deur uitgaat wordt je direct al gefilmd, op elke hoek van de straat staat of hangt er een camera, ga op de auto snelweg kom je camera's tegen. Ik was zo eens aan koninklijk paleis en direct 2 zwarte auto's en een combi en moest mijn beelden verwijderen.