Politie deelt 'Win for Life'-biljetten uit aan goede chauffeurs

PHOTO_NEWS
De politie in het Waalse stadje Aat beloont vanaf vandaag chauffeurs die de wegcode goed naleven met een 'Win for Life'. De politie volgt willekeurig enkele autobestuurders voor een bepaalde tijd. Wanneer er gedurende die periode geen enkele overtreding opgemerkt kan worden, mag de chauffeur zijn geluk beproeven met een krasbiljetje.

De politie in het Waalse stadje Ath (Aat) zou de komende dagen enkele autobestuurders wel eens erg gelukkig kunnen maken. De agenten kruipen achter het stuur op zoek naar goede chauffeurs. Die worden na een rit zonder overtredingen dan beloond met een 'Win for Life'. De chauffeurs worden willekeurig uitgepikt door de politie en weten niet dat ze gevolgd worden.

"We hebben enkele strikte regels opgelegd. De auto moet minstens 5 minuten lang gevolgd worden en wordt onder andere gecontroleerd op het gebruik van richtingaanwijzers, het respecteren van de maximumsnelheid en het verlenen van voorrang", zo klinkt het bij de politie van Aat.

Er werden 50 krasbiljetten aangekocht om gedurende 15 dagen aan chauffeurs te geven. Tijdens de eerste dag van de actie werd nog geen enkel biljet uitgedeeld.