Politie controleert op 545 plaatsen tijdens flitsmarathon morgen

BELGA
België neemt morgen deel aan de Europese flitsmarathon en zal op 545 plaatsen op overdreven snelheid controleren. Dat is te horen bij de federale politie.

Het Europees politiesamenwerkingsverbond TISPOL organiseert een flitsmarathon van woensdag 6 uur tot donderdag 6 uur. In België worden daarvoor 330 agenten ingezet, die op 545 locaties zullen controleren. Ook in de buurlanden wordt er gecontroleerd.

Bij de vorige flitsmarathon, in oktober 2017, werd 2,81 procent van de bijna 1,3 miljoen gecontroleerde bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Volgens de politie is uit vorige edities gebleken dat het aantal bestuurders dat de snelheidslimiet overschrijdt, stijgt.

Hoewel TISPOL politiediensten aanmoedigt om alle locaties van de controles publiek te maken, zal België dat niet doen. Het gaat om een veiligheidsvoorschrift dat werd ingevoerd na de aanslagen van 22 maart. Hierop kunnen uitzonderingen worden gemaakt, maar niet bij deze flitsmarathon.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivo van moorleghem

  Doe normaal en zoek niet de echt strategische plaatsen op. Er zijn echt wel zeer veel locaties waar controle MOET en bijna nooit gebeurd. Geen kassa, kassa maar veiligheid.

 • Patrick DECOSTER

  Ja, als ze die plaatsen willen bekendmaken, moet er iemand die op een lijstje zetten en dat is niet alleen veel werk maar ook vermoeiend....

 • Nick Verhaeghe

  helemaal met je eens Patrice. ben 2x 35min op de baan op een dag. Een mens maakt veel mee. Van wegpiraten tot oude mensen die hun rijbewijs beter afgeven of zwankelend telefoongebruik. Op autostrade sms’en minder gevaarlijk denken er velen. Integendeel. Ik moet mij maar aanpassen....

 • Patrice Haemers

  Men zou beter wat méér controleren op smssen achter het stuur...dat zijn de levensgevaarlijke bestuurders,kijken maar af en toe op de weg voor hen...en ik zie ze dagelijks met hopen!

 • Patrice Haemers

  Dat men echte hardrijders flitst ben ik 100% mee akkoord maar spijtig genoeg zal men weeral dikke kassa maken via mensen die gaan werken en soms enkel 5 of 10km/u "vlotter" rijden dan de toegelaten en soms "absurd verlaagde" maximum toegelaten snelheden.