Politie controleert nachtwinkels op verkoop drugsgerelateerde producten

De politiezones Bodukap, Berlaar-Nijlen en Lier hebben gisterenavond bij een gecoördineerde actie dertien nachtwinkels gecontroleerd. Politiemensen merkten al langer op dat de uitbaters van nachtwinkels producten verkopen die het gebruik van drugs vergemakkelijken. Dat maakt Veerle De Vries van de lokale politie Lier vandaag bekend.

"Uit vaststellingen en inlichtingen uit drugsdossiers merkten wij op dat verschillende druggebruikers deze producten aankopen in de nachtwinkel. We willen met deze actie een duidelijk signaal zenden naar handelaars en druggebruikers dat het vergemakkelijken of aanzetten tot druggebruik door de politie streng wordt aangepakt", aldus De Vries.

Proces-verbaal
Tijdens de actie werden onder andere cannabisvermalers, lange sigarettenblaadjes, voorgevormde filters en waterpijpen in beslag genomen. "In alle gecontroleerde nachtwinkels werden deze producten aangetroffen", gaat De Vries verder. "In de zonale veiligheidsplannen van de politiezones en in het arrondissementeel veiligheidsplan van Mechelen is het thema drugs opgenomen als een prioriteit." Alle nachtwinkels kregen een proces-verbaal voor het aanzetten tot en vergemakkelijken van druggebruik. In de zone Bodukap werd ook een proces-verbaal opgesteld voor verboden wapenbezit en sluikarbeid.
 
Het parket van Mechelen moet beslissen wat de verdere gevolgen zijn voor de nachtwinkeluitbaters. (belga/ypu)