Politie controleert 543 wagens in Oost-Vlaanderen: 13 personen met drugs, 9 onder invloed

JHM
De politie hield afgelopen weekend een grote controleactie in Oost-Vlaanderen. De actie was vooral gericht naar inbraken. Dertien personen werden betrapt met drugs, elf mensen waren op te sporen, negen bestuurders reden onder invloed. Er werden in totaal 543 wagens gecontroleerd. Dat meldt de federale politie.

"Dertien personen waren in het bezit van drugs, telkens kleine hoeveelheden, elf personen stonden gesignaleerd als 'op te sporen' en er werd één verboden wapen aangetroffen, een knuppel", zegt Patrick Willocx van de federale politie. 

"Ook zijn er verschillende verkeersinbreuken vastgesteld. Zo reden er negen personen onder invloed: drie onder invloed van drugs en zes onder invloed van alcohol. Twee personen hadden geen geldig rijbewijs, drie personen waren niet verzekerd en drie personen waren niet in orde met de technische keuring. Het parket trok drie rijbewijzen in en drie rijbewijzen werden voor 3 tot 6 uur ingehouden."

Aan de actie, die duurde van vrijdagavond tot zaterdag, namen tientallen politiemensen deel, afkomstig uit 14 politiezones uit Oost-Vlaanderen en de Federale Politie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.