Politie Bodukap kondigt actie aan tijdens politieraad

De agenten van de politiezone Bodukap (Bonheiden-Duffel-Putte-Sint Katelijne Waver) voeren komende donderdag actie tijdens de lokale politieraad. Tijdens een ledenvergadering gisterenavond besloot het merendeel van de politiemannen om eerst ludieke initiatieven te nemen, voor er echte stakingen volgen.

Geen hinder voor burgers
"We willen vooral de dialoog opnieuw aanzwengelen", zegt een vakbondsman. "Als daar vanuit de overheid geen gehoor aan wordt gegeven, sluiten we hardere acties niet uit." De bonden benadrukken dat de burgers geen last zullen ondervinden van de acties. "De minimale dienstverlening wordt gegarandeerd en bij uitzonderlijke situaties zullen alle agenten onverwijld uitrukken."

Beloftes nakomen
De politie van de zone Bodukap wil snel vooruitgang zien. Ze ergeren zich aan de niet nagekomen beloftes. Zo werden er nooit kogelvrije vesten gekocht. Daarnaast ligt de aanstelling van een eerder geschorste commissaris als personeelsdirecteur zwaar op de maag van de agenten. Ze willen dat de beslissing herzien wordt. (belga/gb)