Politie blijft zoeken naar verdwenen topvolleyballer

De zoekactie naar de vermiste topvolleyballer Stephen Shittu in Gooik, wordt ook de komende dagen en weken nog voortgezet. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. In de zoektocht naar de man die in april 2012 verdween, vielen politie en gerecht gisteren binnen in een boerderij in Gooik en ondervroegen verschillende personen. Er werd evenwel niemand aangehouden en er is voorlopig geen link met andere dossiers, aldus nog het parket.

Stephen Shittu speelde onder meer bij Roeselare, Maaseik en Lennik en woonde in 2012 in de Gooikse deelgemeente Oetingen. Op 6 april 2012 verdween de toen 39-jarige man spoorloos nadat hij thuis vertrokken was met zijn quad richting zijn garagist in Denderwindeke. Verschillende zoekacties en oproepen naar getuigen leverden nooit enig resultaat op.

Recent, op 4 mei 2015, werd in een veld langs de Drie Egyptenbaan in Gooik het lichaam aangetroffen van de 62-jarige Georges Appelmans. Het lichaam van de man uit Ninove, die op 8 februari verdwenen was, lag in een waterput en het gerecht heeft nog niet kunnen uitsluiten dat er kwaad opzet met het overlijden gemoeid was.

Het veld waarin de zestiger gevonden werd, behoort toe aan landbouwersfamilie V.H., die al verschillende malen in aanraking kwamen met de lokale politie en bekendstaat als opvliegend en gewelddadig. De onderzoeksrechter die belast is met het onderzoek naar de verdwijning van Shittu besloot daarop een grondige huiszoeking te houden in het landbouwbedrijf en op de terreinen van de familie. Woensdag viel de politie binnen in het bedrijf aan de Hoevestraat in Gooik en nam vier familieleden mee voor verhoor terwijl de Cel Vermiste Personen en de civiele bescherming aan hun zoekactie begonnen. Ook het terrein langs de Drie Egyptenbaan werd afgezocht, vooralsnog zonder resultaat.