Politie betrapt snelheidsmaniak met 173 km/u (waar 70 is toegestaan) na klachten van buren

(Archieffoto)
Getty (Archieffoto)
De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo kreeg recent klachten binnen van buurtbewoners over racende auto's. Agenten voerden afgelopen nacht controles uit. Op de Heppensesteenweg, waar je 70 kilometer per uur mag rijden, werd een snelheidsmaniak gevat die met maar liefst 173 kilometer per uur over de baan scheurde.

De politie is al een tijdje intensief bezig met het controleren van snelheden. Aan de Heppensesteenweg in Ham werden amper zestien voertuigen gecontroleerd, maar de helft had een te zware voet. Naast de topsnelheid van 173 km/u werden er ook wagens aan 121 en 128 kilometer per uur gevat. Ze mogen zich allen aan een zware boete verwachten. "173 kilometer per uur is de hoogste snelheid ooit gemeten in de politiezone", reageert hoofdinspecteur-motorrijder Joël De Smedt.

In Beringen aan de Kasteletsingel werd ook al geklaagd over racetoestanden. “Deze klachten bleken omstreeks 0.15 uur gegrond toen twee duidelijk racende bestuurders andere voertuigen langs links voorbij staken en werden geflitst tegen snelheden van 138 en 144 km/u. bij een toegelaten snelheid van 90 km./u”, vertelt korpschef Geert Wouters. Verder waren er in Beringen ook nog controles in de Zuidstraat en de Koolmijnlaan. In Tessenderlo reed op de Turnhoutsebaan bijna 1 op 5 van de gecontroleerde voertuigen te snel. 

57 voertuigen werden afgelopen nacht in totaal geverbaliseerd wegens een te hoge snelheid.
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Voila, het is weeral niet goed. Koploper is voor het moment Bart Deryke. Frustraties genoeg vrees ik.

 • guido vermeyen

  Was dat wel een "prioriteit ?"

 • Eric Vanovermeire

  @Kevin Van Goethem: inderdaad er is echt wel nood in België aan een circuit dat betaalbaar is om deze jongens en hun paardenkrachten eens los te laten. De enige circuits zijn momenteel echt wel wat duur.

 • jo dierckx

  Auto afpakken, zonder discussie.

 • bart derycke

  En veilig dat het was. Verdoken opgesteld. En met een zware boete voor die 5 ist het nu opeens veilig voor de 1000 andere die er sneller rijden dan toegelaten. Een opvallend voertuig met zijn blauwe zwaailichten aan verlaagd zoiezo de snelheid zonder hun aan te moeten manen.