Politie betrapt snelheidsmaniak met 173 km/u (waar 70 is toegestaan) na klachten van buren

(Archieffoto)
Getty (Archieffoto)
De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo kreeg recent klachten binnen van buurtbewoners over racende auto's. Agenten voerden afgelopen nacht controles uit. Op de Heppensesteenweg, waar je 70 kilometer per uur mag rijden, werd een snelheidsmaniak gevat die met maar liefst 173 kilometer per uur over de baan scheurde.

De politie is al een tijdje intensief bezig met het controleren van snelheden. Aan de Heppensesteenweg in Ham werden amper zestien voertuigen gecontroleerd, maar de helft had een te zware voet. Naast de topsnelheid van 173 km/u werden er ook wagens aan 121 en 128 kilometer per uur gevat. Ze mogen zich allen aan een zware boete verwachten. "173 kilometer per uur is de hoogste snelheid ooit gemeten in de politiezone", reageert hoofdinspecteur-motorrijder Joël De Smedt.

In Beringen aan de Kasteletsingel werd ook al geklaagd over racetoestanden. “Deze klachten bleken omstreeks 0.15 uur gegrond toen twee duidelijk racende bestuurders andere voertuigen langs links voorbij staken en werden geflitst tegen snelheden van 138 en 144 km/u. bij een toegelaten snelheid van 90 km./u”, vertelt korpschef Geert Wouters. Verder waren er in Beringen ook nog controles in de Zuidstraat en de Koolmijnlaan. In Tessenderlo reed op de Turnhoutsebaan bijna 1 op 5 van de gecontroleerde voertuigen te snel. 

57 voertuigen werden afgelopen nacht in totaal geverbaliseerd wegens een te hoge snelheid.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karin Cleymans

  S nachts ?? Ale volgens mij zijn er wa agenten die de warmte willen ontlopen

 • Jos Plessers

  Auto's hetzelfde als trucks.Begrenzen.Trucks 89 km/u.Autos 125km/u.Maar ja,dan komen er een pak minder boetes,dus een pak minder inkomsten binnen,eh

 • Gerard Braeckmans

  Voila, het is weeral niet goed. Koploper is voor het moment Bart Deryke. Frustraties genoeg vrees ik.

 • guido vermeyen

  Was dat wel een "prioriteit ?"

 • Eric Vanovermeire

  @Kevin Van Goethem: inderdaad er is echt wel nood in België aan een circuit dat betaalbaar is om deze jongens en hun paardenkrachten eens los te laten. De enige circuits zijn momenteel echt wel wat duur.