Politie betrapt 27 bestuurders zonder rijbewijs

VTM NIEUWS
Tijdens de Verkeersveilige Nacht in Oost-Vlaanderen bleken 27 automobilisten niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dat was ofwel ingetrokken, ofwel onbestaande. 200 bestuurders hadden te veel gedronken. Dat bevestigt de politie aan VTM NIEUWS.

De politie controleerde zo'n 6.000 bestuurders afgelopen nacht in Oost-Vlaanderen. 3,6 procent had te veel op, wat een stijging is ten opzichte van vorig jaar.

Wat vooral opviel, was dat maar liefst 27 bestuurders geen rijbewijs bij zich hadden. Niemand van hen was dat per ongeluk vergeten, ze hadden gewoon geen van allen een geldig rijbewijs. De meesten waren ook niet verzekerd. Het zwaarste geval was een bestuurder met een levenslang rijverbod, die dat gewoon aan zijn laars lapte.

Vorig jaar werden er 16 automobilisten betrapt zonder rijbewijs. 
106 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Terry Chan

  Ik ken iemand die nooit zijn rijbewijs is gaan afhalen.Hij rijdt(+10jaar) met een bewijs dat hij voor het rij examen is geslaagd.Is dit wel wettig???

 • danny verbeeck

  Weyts is hiervan de grondlegger. Maar hij beseft het nog niet.

 • Chris Fabel

  Er zijn twee "kastes" in België waar de wet nauwelijks vat op heeft namelijk superrijken en mensen met niets. Helaas groeien deze beide "kastes" net het sterkst aan. Het enige wat deze mensen vrezen is hun vrijheidsberoving en daar schiet de wet ernstig tekort wegens afkoopbaar (al dan niet op slinkse wijze) of te weinig plaats in de gevangenis.

 • Johan Billiet

  en mochten die gasten zonder rijbewijs hun auto afleveren...of mochten ze eerst nog naar huis rijden om te wachten op de intrekking van hun rijbewijs...LOL..

 • Dany Herman

  Wie is nog nooit zijn portefeuille eens vergeten en vertrokken met wagen ik al een vijftal keer en ben je daarom een gangster of slechte chauffeur heb hier nog nooit een boete gehad ( misschien heb ik er morgen één)en heb jaren 240 km daags gereden In plaats van rijbewijs af te nemen zet een klem op de wagen en bij gebruik andere wagen sla je beide wagens aan eens zien hoe lang ze zonder rijbewijs nog gaan rijden