Politie Antwerpen opnieuw aangevallen door jongeren

belga
Tijdens een interventie op de Turnhoutsebaan heeft een groep jongeren Antwerpse politieagenten aangevallen. Twee agenten wilden een vrouw aan de kant zetten voor gevaarlijk rijgedrag, maar de bestuurster reed op hen in. Toen de agenten hun wapen trokken, werden ze omsingeld door enkele jongeren die hen klappen uitdeelden. Dat meldde VTM Nieuws gisteravond.

Het ging om twee inspecteurs van de fietspatrouille. "Iets voor zeven merkten twee inspecteurs van de fietspatrouille de wagen van de vrouw op", vertelde Wouter Bruyns van de Antwerpse politie aan VTM Nieuws. "De bestuurster reed in de richting van de collega's, die gelukkig konden wegspringen. De vrouw reed een zijstraat in en vernielde daarbij wat straatinfrastructuur. De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand waarna de patrouille het wapen trok en de vrouw dwong om uit te stappen."

Meteen verzamelde zich een groep jongeren rond het incident en de agenten zagen zich genoodzaakt om bijstand te vragen. Er vielen rake klappen en een van de fietsen van de agenten werd vernield. Op het ogenblik dat de versterking ter plaatse kwam, waren de jongeren al verdwenen.

De bestuurster van de vluchtende auto kon worden opgepakt. Ze werd meegenomen door de politie. Het parket moet beslissen of ze voorgeleid wordt bij de onderzoeksrechter wegens gewapende weerspannigheid.

We tillen heel zwaar aan het incident. Geweld tegen de politie kan niet," aldus Bruyns.

De Antwerpse politie wordt wel vaker geconfronteerd met geweld tegen de agenten.


Gta real life precies #gta#botsing#antwerpen#effe#6#maand#samen#vieren#like4like

22 Likes, 1 Comments - Sarahdebock (@pressuniq) on Instagram: "Gta real life precies #gta#botsing#antwerpen#effe#6#maand#samen#vieren#like4like"
116 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anissa Anissa

  Mss beetje zelf uitgezocht. Als je niks verkeerd doet gaan ze u ook niet vragen om aan de kant tegaan. Als ze opvallend rijgedrag vertoonde is dat toch niet normaal.

 • jeff De Boeck

  Straffen verhogen ! 10 jaar bak en uitwijzing van familie naar land van oorsprong , plus betalen van al deze kosten plus boete. Het zal rap gedaan zijn .

 • Lodewijk vleminckx

  Die groep kent enkel de taal van geweld, zonder dat de politie zelf geweld gebruikt, zullen ze het niet begrijpen. Het zijn trouwens helden als ze met veel samen zijn.

 • jos fr

  blijkbaar heeft De Wever dus gelijk, waar zitten nu al die roepers die op De Wever hun kap zitten.

 • karel ongena

  Het is onmiskenbaar dat de profetieën die 40 jaar geleden door een bepaalde groep niet-democraten gemaakt werden één voor één uitkomen.