Politie-achtervolging in Luik loopt uit de hand: 21-jarige man opgepakt voor poging tot doodslag

Police / Politie
9/11/2011
pict. by Michel Moens - © Photo News

picture not included in some contracts
belga Police / Politie 9/11/2011 pict. by Michel Moens - © Photo News picture not included in some contracts
Een 21-jarige man is zaterdagavond in Luik opgepakt voor kwaadwillige inbreuken op het verkeersreglement, gewapende weerspannigheid en poging doodslag op een politie-agent. Dat is vernomen van het parket van Luik. De jonge bestuurder onttrok zich aan een controle en snelde weg.

De lokale van Luik werd zaterdagavond opgeroepen wegens het verdachte gedrag van twee autobestuurders. Toen de agenten ter plaatse kwamen namen de twee bestuurders de vlucht. Eén auto wist aan de politie te ontkomen, achter de andere wagen werd de achtervolging ingezet.

Poging tot doodslag

De gevaarlijke handelingen van de 21-jarige bestuurder brachten het leven van de politie-agenten in gevaar. De jonge man reed bovendien recht en opzettelijk in op een agent.

Het parket van Luik beticht hem van kwaadwillige inbreuken op het verkeersreglement, gewapende weerspannigheid en poging doodslag. Er is een onderzoek geopend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.