Politici feliciteren Sophie Wilmès: Charles Michel wenst opvolgster geluk op Twitter

Photo News
De reacties stromen binnen, nadat vanavond bekend werd dat huidig minister van Begroting en Ambtenarenzaken Sophie Wilmès (MR) de nieuwe premier van de federale regering in lopende zaken zal worden. Charles Michel (MR) wenst zijn opvolgster alvast geluk, zo laat hij weten op Twitter. Koen Geens (CD&V) heeft het dan weer over een “oplossing die de minste verschuivingen met zich meebrengt.”

"Mevrouw Wilmès is een sterke politica en wij wensen haar succes in haar nieuwe rol als premier. Ze kan op ons rekenen", zo verklaarde CD&V-vicepremier Koen Geens in een korte reactie. “We hebben gekozen voor een oplossing die voor deze regering in lopende zaken de minste verschuivingen met zich meebrengt om de premier te vervangen.”

Charles Michel (MR) reageerde al kort op Twitter op zijn opvolgster. “Hartelijke gelukwensen aan Sophie Wilmès, de eerste vrouw als toekomstige eerste minister in lopende zaken”, klinkt het.

Open Vld-vicepremier Alexander De Croo feliciteerde Wilmès eveneens met het premierschap van de regering van lopende zaken. “Komt er nu op aan continuïteit verder te waarborgen, hopelijk zo kort mogelijk”, zo tweette De Croo, die er nogmaals op hamerde dat het land “nood heeft aan een volwaardige regering”. 

Ook MR-partijleden Didier Reynders en Denis Ducarme wensten Wilmès succes op Twitter.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johny Van Laethem

  Bekwame politica!! die als Minister een gat van 12 miljard maakt

 • lukas wouters

  Is er wel een eerste minister nodig in een regering van lopende zaken? Voor wat eigentlijk?

 • Piet Van Buggenhout

  Het blijft mij verbazen dat politici van de MR het land blijven dirigeren en overal op de voorgrond treden terwijl nog geen 10% van de Belgen voor hen gestemd heeft.

 • Paul Vanmaldeghem

  Ik denk niet dat felicitaties terecht zijn in deze volwaardige soap, een land onwaardig. De Titanic zinkt en het orkest speelt doodleuk verder alsof er niets aan de hand is. Een schande gewoon!

 • Erik Maes

  M.R. kent het klappen van de zweep, Michel, Europees president, zijne maat??? Reynders Euro-commisaris en nu nog eens Wilmés als Premier, alléén de paus ontbreekt nog ,