Pol Van Den Driessche stapt uit de politiek

Pol Van Den Driessche.
Photonews Pol Van Den Driessche.
Pol Van Den Driessche trekt zich terug als kandidaat voor N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. Dat maakt hij vandaag bekend. Van Den Driessche lag de afgelopen week zwaar onder vuur na beschuldigingen over ongewenste seksuele intimiteiten.

"Ik heb besloten de politieke strijd te staken", luidt het in een persbericht. "De aanhoudende en georkestreerde aanvallen op mijn persoon zijn ondraaglijk geworden voor mijn gezin en mezelf. Dit is onmenselijk, we gaan inderdaad door de hel. Dit moet stoppen."

Ongewenste seksuele intimiteiten"
De bal ging deze week aan het rollen door een artikel in het weekblad Humo. Daar getuigden verschillende vrouwen over ongewenste seksuele intimiteiten vanwege de oud-journalist en huidig politicus. Er werd zelfs een vergelijking gemaakt met de affaire-DSK (Dominique Strauss-Kahn, nvdr.) in Frankrijk. De publicatie kreeg heel wat media-aandacht. Intussen heeft één van de slachtoffers formeel een klacht ingediend. Humo zou met nog meer getuigenissen op de proppen komen.

Ook CD&V, bij monde van voorzitter Wouter Beke, moeide zich door te verklaren dat de verhalen over Van Den Driessches gedrag vorig jaar hebben meegespeeld bij de beslissing om niet meer met hem in zee te gaan.

"Lynchpartij"
Van Den Driessche verwacht zelf dat "deze lynchpartij" zal blijven doorgaan zolang hij kandidaat is in Brugge "en op die manier een ernstige bedreiging vormt voor een aantal machthebbers en machtsgroepen". Vandaar zijn beslissing om zich terug te trekken.

Hij biedt ook zijn verontschuldigingen aan tegenover de vrouwen die zijn gedrag als grensoverschrijdend hebben ervaren. "Ik heb dit toen niet zo aangevoeld en als dit vrijpostig of kwetsend overkwam: dat was nooit mijn bedoeling."