Poetsvrouw stikt onder dakklep van cabrio

Het slachtoffer raakte gekneld tussen de daklep en de auto, een BMW 6-reeks.
AFP Het slachtoffer raakte gekneld tussen de daklep en de auto, een BMW 6-reeks.
Een 60-jarige poetsvrouw die klem kwam te zitten tussen de dakklep van een BMW cabrio en de auto zelf is overleden aan haar verwondingen. Het drama gebeurde gisteren in een welgestelde buurt in Lokeren, meldt Het Laatste Nieuws.

Poetsvrouw Jeanine L. was in de garage in de Moleneindstraat in Lokeren de ruiten aan het wassen van de BMW 6-reeks van de 46-jarige S.B. toen ze rond 19.30 uur om een nog onbekende reden kwam vast te zitten onder de dakklep. Ze had het dak al opgeplooid maar sukkelde dan toch op een of andere manier onder de klep.

Haar opdrachtgeefster en eigenares van de cabrio zei aan de politie dat een man de garage opendeed en zag dat de poetsvrouw - die amper 45 kilo woog - in moeilijkheden was. Hij probeerde haar los te krijgen maar slaagde daar niet in. Hij liet dan het dak weer openklappen zodat ook de dakklep weer naar omhoogging. Zo kon de poetsvrouw bevrijd worden.

Ook de eigenares was inmiddels ter plaatse en probeerde Jeanine L. te reanimeren. Tevergeefs. Het slachtoffer werd nog naar het ASZ in Aalst gebracht maar ze overleefde het ongeval niet.

De BMW cabrio wordt door een deskundige onderzocht. Normaal moet een beveiligingssysteem voorkomen dat iemand gekneld raakt tussen de auto en de dakklep. De eigenares verklaarde nog dat naast het voertuig een onderdeel van de BMW werd gevonden. Mogelijk is dat de oorzaak waarom de beveiliging niet werkte. Er is ook een wetsdokter aangesteld die het lichaam van het slachtoffer zal onderzoeken. (jv/adha)