Poetsvrouw die naaktfoto's zou hebben gemaakt van bejaarden riskeert celstraf

De poetsvrouw die deze week werd ontslagen in een Zottegems rusthuis omdat ze naaktfoto's zou hebben gemaakt van dementerende bejaarden, riskeert een celstraf indien de feiten bewezen worden. 

Het parket heeft een onderzoek ingesteld nadat de directie van het rusthuis een klacht had neergelegd. Er loopt een vooronderzoek naar voyeurisme en mensonterende behandeling. Voor die aanklachten riskeert de verdachte een gevangenisstraf van respectievelijk 2 en 5 jaar.

De directie van woonzorgcentrum Egmont in Zottegem ontsloeg de poetsvrouw wegens grensoverschrijdend gedrag nadat naaktfoto's waren opgedoken van dementerende bejaarden. Ze zou ook andere bejaarden ongepast behandeld hebben. Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak en en zal de 29-jarige vrouw, indien de feiten bewezen zijn, dagvaarden.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Borghs Paula

  En die vier verzorgende in st truiden rustoord worden enkel ontslagen hoop dat ze allemaal een serieuze straf krijgen, het zal je mama of oma maar wezen je leest de laatste tijd niets anders

 • Johan Vercarre

  Hoe laag kun je vallen ?

 • gustaaf van bever

  Wat bezielde haar toch om dergelijk mensonterende feiten te plegen? Wat goede verzorging betreft..er zijn verzorgers met roeping en verzorgers die "een job " hebben..

 • Eddy van Dorst

  riskeert celstraf? Onvoorstelbaar het gerecht.En dan schrikken dat criminaliteit hoog tij viert in dit zieke land.

 • JAN krommentak

  Mensonterend , het zal je moeder je vader of je kind maar zijn die men manipuleert en naakt fotografeert terwijl men er van uitgaat dat je naaste alle verzorging krijgt maar inplaats misbruikt iemand hen in eigen belang dit is het laagste niveau dat iemand kan betreden om zo een hulpeloos iemand te misbruiken dit tart elke verbeelding en is normvervaging van het ergste soort en wat deed zij met die foto's ? welke straf men ook oplegt het kan nooit genoeg zijn