Poetsvrouw die bijna 19.000 euro bij dokter en gezin stal (en zelfs geld uit spaarpotten van kinderen nam) krijgt tien maanden cel

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Een poetsvrouw die op anderhalf jaar tijd bijna 19.000 euro stal bij een huisdokter en zijn gezin in Bilzen is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 300 euro.

De 26-jarige poetsvrouw uit Bilzen werkte van begin 2014 anderhalf jaar dagelijks in het huishouden en op de dokterspraktijk van de dokter en diens gezin. Na een tijd begon er geld te verdwijnen uit de portefeuilles van de verschillende leden van het gezin. Naast geld verdwenen ook allerhande oplaadkabels voor iPhones en andere toestellen. Nadat bleek dat er geld uit de spaarpot van de kinderen was verdwenen werd er een val met dievenpoeder opgezet voor de vrouw. 

Toen bleek dat de vrouw het geld had meegepakt dat in de voor de val gebruikte portefeuille zat, werd ze door de politie uit het plaatselijke McDonald's-restaurant geplukt. Tijdens haar verhoor door de politie bekende ze dat ze ook geld stal dat afkomstig was van de huisbezoeken die de huisarts op zijn dokterskabinet bewaarde. De boekhouder berekende dat de vrouw op anderhalf jaar tijd 14.900 euro uit de dokterspraktijk had ontvreemd. Bij het gezin zou ze 4.000 euro gestolen hebben. In totaal moet de poetsvrouw een schadevergoeding van 19.650 euro betalen aan haar voormalige werkgever en diens gezin.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Wel onze regeringen doen dat ook moeten ze dan ook naar de cel, een goed idee.

 • Philomena Vanderweyen

  Gepaste straf,heb altijd geleerd wat niet van jou is blijf je af,door"dames" als deze krijgen alle poetsvrouwen een slechte reputatie.

 • frank triolet

  En dan verplichten ze ons om iedereen te moeten aannemen. Als je weet op wie ik het heb.

 • Geert Van den broeck

  Ocharme die arme meneer doktoor

 • Jef Denijs

  Let op wie je in huis haalt is de boodschap. Voorzie desnoods camerabewaking als afschrikmiddel.