Poederbrief gevonden in winkel in Anderlecht

Mark Baert
Mark Baert Mark Baert
Een werknemer van Prim Land, een bedrijf dat handelt in Spaanse voedingswaren op de Bergensesteenweg in Anderlecht, heeft deze ochtend een brief met wit poeder aangetroffen. DOVO, de civiele bescherming en de politie van Brussel onderzoeken momenteel of er sprake is van antrax-gevaar. 

"Een van de werknemers ontdekte een enveloppe met wit poeder. Hij verwittigde meteen de hulpdiensten", meldt de woordvoerster van de lokale politie. DOVO kwam ter plaatse om de enveloppe in beslag te nemen en na te gaan of het effectief om de gevaarlijke stof gaat. 

De werknemers die in de nabijheid verkeerde of in contact kwamen met het poeder, werden uit voorzorg in een decontaminatiecontainer onderzocht en behandeld. Het bedrijf zelf moest niet geëvacueerd worden.

De politie meldt dat momenteel niets erop wijst dat de huidige situatie tussen Spanje en Catalonië er iets mee te maken heeft.

Mark Baert
Mark Baert Mark Baert1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willem van dessel

    Willem Van Dessel . een grappenmaker die er waspoeder in stopte zeker hoe dikwijls gebeurde het al een schoendoos of handtas in wc van een of ander station ergens .