Poeder in brief op kabinet Francken is géén antrax

Mark Baert
De hulpdiensten hebben het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken opnieuw vrijgegeven, na de verdachte brief die er was toegekomen. In de brief zaten poeder en een kogel. De antraxprocedure werd opgestart en ook de ambtswoning van premier Michel, aan de andere kant van de straat, werd preventief ontruimd. Deze avond meldt Francken zelf dat het niet om antrax gaat.

Er werd een enveloppe met wit poeder en een kogel gevonden in het kabinet. De enveloppe is afgestempeld in Gent. Er zat ook een kaartje bij met het opschrift "Innige deelneming".

Ook premier Michel had uit veiligheidsoverwegingen zijn kantoor aan de Lambermont verlaten. De brandweer, politie en civiele bescherming hebben een perimeter ingesteld, maar die is ondertussen opgeheven. Intussen is ook bekend dat het witte poeder geen antrax was. Dat heeft de staatssecretaris zelf gezegd op Twitter. Hij bedankte in één adem ook de twee mannen van het onthaal, "Guy en Ken".

Alle medewerkers, ook de staatssecretaris zelf, hebben enige tijd in quarantaine. moeten zitten. Twee medewerkers die in contact kwamen met de enveloppe, kregen uiteindelijk een douche.

"Stoppen met mij te criminaliseren"

Francken reageerde bij de VRT op het incident. "Ik zit al maanden te zeggen dat men moet stoppen met mij te criminaliseren of er komen mensen op ideeën. Als men de haatprent van Jeune Ecolo verkiest tot communicatiemoment van het jaar 2017, dan zie je hoe ver het gekomen is. En dan zul je wel hier en daar een gek vinden die bereid is om zoiets te doen. Daar waarschuw ik al maanden voor, maar bepaalde media doen maar verder en verder."

Theo Francken mag zijn kabinet voorlopig niet verlaten.
Mark Baert Theo Francken mag zijn kabinet voorlopig niet verlaten.
Mark Baert
Mark Baert141 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Leplae

  Misschien was het een goede manier om in de kranten te komen want daar focust N-VA dagelijks op en met dergelijk voorvalletje zijn houding verrechtvaardigen ..

 • Albert Gruymans

  Dat gedoe met die bende losers van Nva hangt mijn keel uit , de voorbije jaren ben ik gedegouteerd van de politiek, Nva is het ideale middel om eens goed over te geven of als je geconstipeerd zit ... geen immodium gewoon Tv aansteken en weer miserie met Nva.

 • Ramie Abdel

  Beste oplossing.ontslag nemen mr theo

 • Leonard Tonnelier

  Het maakt mij bang voor de toekomst om te zien hoeveel men hier op dit forum ongehinderd zijn gif mag spuien.

 • Sandrine Kozinksky

  Hebben ze de dader ? Neen = dus geen links gespuis. Weet men hier feitelijk wel wie er allemaal afziet van het bestuur van Nva en MR 'want die brief kan ook bedoeld geweest zijn voor Michel de valse waal' - het kan evengoed wéér van de maffia komen of van misnoegde bedrijfsleiders, gezien de torenhoge faillissementen onder Nva en sparring partner MR ...