Poco Loco zoekt 100 nieuwe medewerkers

Joke Couvreur
Voedingsbedrijf Poco Loco gaat de komende twee jaar 50 miljoen euro investeren in de vestiging in Roeselare. Het bedrijf gaat ook op zoek naar 100 nieuwe medewerkers, zo kondigde het maandag aan.

Poco Loco kende de jongste jaren een stevige groei en daarom wil het uitbreiden. Op een terrein van 7 hectare tegenover de bestaande vestiging komt een volautomatisch hoogbouwmagazijn met een hoogte van 43 meter en een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Op de nieuwe site komen er ook twee nieuwe productielijnen, alles samen goed voor een investering van 50 miljoen euro. Met de centralisatie van de magazijnen worden 25.000 vrachtwagenbewegingen uitgespaard.

Het bedrijf gaat ook op zoek naar een honderdtal nieuwe werknemers, vooral machineoperatoren en technici. Daarom organiseert Poco Loco in mei en juni een jobevent. Er werken reeds 440 personeelsleden bij het bedrijf.

Poco Loco wil midden 2016 starten met de bouw. Tegen begin 2018 moet het nieuwe magazijn operationeel zijn.

Poco Loco produceert vooral tortillawraps, chips, 'dinner kits' en Tex-Mexkruiden en -sausen, waarvan 96 procent geëxporteerd wordt naar het buitenland. Het bedrijf werd in 1995 opgericht in Roeselare en is sinds 2010 onderdeel van de Finse Paulig Group.