Pobeda schrapt verbinding Oostende-Moskou al na amper 3 maanden

Foto van de inhuldiging van de eerste vlucht tussen Oostende en Moskou, 7 maart 2019.
BELGA Foto van de inhuldiging van de eerste vlucht tussen Oostende en Moskou, 7 maart 2019.
De Russische luchtvaartmaatschappij Pobeda trekt eind deze maand minstens tijdelijk een streep onder de verbinding Oostende-Moskou. De route was pas begin maart opgestart. De luchthaven van Oostende hoopt dat de maatschappij in oktober terugkeert.

Pobeda, een lagekostenmaatschappij die deel uitmaakt van de bekende Russische maatschappij Aeroflot, vloog sinds 7 maart tussen Oostende en de luchthaven van Vnukovo, op een dertigtal kilometer van de Russische hoofdstad Moskou. Gestart met drie vluchten per week, werd de frequentie nadien teruggebracht tot twee per week. Ondanks “een zeer succesvolle start met telkens sterke bezettingsgraad per vlucht”, dixit de luchthaven, wordt de route eind deze maand helemaal stopgezet.

De luchthaven werd gisteravond van de beslissing van Pobeda op de hoogte gebracht, zegt woordvoerster Vanessa Flamez. En dat was toch wel een verrassing, geeft ze toe. “We wisten van in het begin dat de frequentie in de zomer lager zou liggen, maar we rekenden op één of twee vluchten per week”, en dus niet op een volledige stopzetting. Pobeda geeft volgens Flamez aan dat de ticketverkoop voor de zomermaanden tegenviel. Russen zouden eerder naar zonnige oorden willen trekken, dan op citytrip te gaan naar bijvoorbeeld Brugge.

De luchthaven hoopt nu dat de schrapping van de route tijdelijk is en dat de verbinding terugkeert na de zomer. “Pobeda heeft aangegeven dat ze inzetten op de herfst en de lente, dus we hopen dat we ze vanaf oktober weer kunnen verwelkomen”, klinkt het. Zekerheid daarover is er nog niet, maar de luchthavenwoordvoerster benadrukt dat de route beter scoorde dan verwacht, “met op een bepaald moment een bezettingsgraad van meer dan 80 procent”.

De Russische budgetvlieger Pobeda was begin maart met het nodige feestgedruis ontvangen op de internationale luchthaven Brugge-Oostende. Het was de tweede passagiersmaatschappij voor de luchthaven, na TUI fly.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.