Plopsaland waarschuwt voor valse actie met gratis tickets op sociale media

Het Prinsessia-kasteel in Plopsaland De Panne. De Plopsa-pretparken waarschuwen voor een vals bericht dat sinds gisterenmorgen circuleert op sociale media, waarin ze gratis tickets zouden weggeven voor Plopsaland De Panne. "Vermoedelijk werd dit opgezet door internetcriminelen die op zoek zijn naar de gegevens van de personen die deelnemen aan deze frauduleuze actie", klinkt het.
BELGA Het Prinsessia-kasteel in Plopsaland De Panne. De Plopsa-pretparken waarschuwen voor een vals bericht dat sinds gisterenmorgen circuleert op sociale media, waarin ze gratis tickets zouden weggeven voor Plopsaland De Panne. "Vermoedelijk werd dit opgezet door internetcriminelen die op zoek zijn naar de gegevens van de personen die deelnemen aan deze frauduleuze actie", klinkt het.
De Plopsa-pretparken waarschuwen voor een vals bericht dat sinds gisterenmorgen circuleert op sociale media, waarin ze gratis tickets zouden weggeven voor Plopsaland De Panne. "Deze actie gaat niet van ons uit", zegt Sebastien Momerency, marketingdirecteur bij Plopsa.

Ter ere van de 75ste verjaardag van Plopsaland zou iedereen volgens het bericht vijf gratis tickets krijgen. Maar wie op de onbetrouwbare link klikt, riskeert slachtoffer te worden van phishing, zegt Plopsa.

"Vermoedelijk werd dit opgezet door internetcriminelen die op zoek zijn naar de gegevens van de personen die deelnemen aan deze frauduleuze actie. Wie het bericht vanuit 'PLOPSALAND-BE.WIN' opmerkt kan het beter rapporteren dan erop te klikken", zegt Momerency in een persbericht.

Eigen sociale media

Plopsa benadrukt dat dergelijke acties alleen georganiseerd worden via de eigen sociale media of die van partners. En Plopsaland De Panne bestaat trouwens geen 75 jaar. Het park opende pas in 2000. Daarvoor heette Plopsaland De Panne nog gewoon Meli Park, het pretpark dat al in 1935 zijn deuren opende.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anouschka Thiery

  Maikel aerenhouts: het kan toch niet zijn dat dit alles zo maar kan !!!

 • Gwyn Evens

  ze zijn er wel snel bij moet ik zeggen...1 dag later en ze zeggen ook niet wat je moet doen wanneer je het wel hebt geopend...

 • Maikel Aerenhouts

  Anouschka Thiery: ik heb juist hetzelfde probleem ondervonden. De hele avond in de wachtrij gestaan. Toen we eindelijk in de ticket verkoop waren was het na middernacht en de wk actie niet meer geldig. Ook een mail gestuurd met een antwoord terug dat het zeer jammer was voormij. Plopsa is zelf ook puur bedrog. Dit jaar geen plopsa voor onze kroost, wij gaan naar toverland.

 • Anouschka Thiery

  Dit kunnen ze in de krant laten zetten... maar de actie van -50% ( 5doelpunten rode duivels) heb ik wel niet kunnen krijgen omdat er 793 wachtende voor mij bleven staan. Een mail gestuurd maar nooit antwoord gekregen!