Plopsaland waarschuwt voor nepberichten op Facebook met ‘4 gratis kaartjes per gezin’

Plopsaland waarschuwt om zeker niet op de links door te klikken.
Facebook Plopsaland waarschuwt om zeker niet op de links door te klikken.
Op Facebook circuleren berichten waarin Plopsaland De Panne zogezegd vier gratis tickets per gezin weggeeft om haar 25ste verjaardag te vieren. “Deze berichten zijn nep”, laat de Plopsa Group weten. “We sporen mensen aan om niet op de link te klikken.”

Het zou gaan om phishingberichten waarbij oplichters gevoelige informatie proberen te verkrijgen om die vervolgens te misbruiken. “We kregen sinds gisteren verschillende meldingen op Facebook van opmerkzame bezoekers en volgers en willen dan ook iedereen waarschuwen om dergelijke Facebookberichten niet te openen en in geen geval op de links te klikken”, zegt Sebastien Momerency van de Plopsa Group. “We vinden dit uiterst belangrijk om te signaleren, zeker omdat we merken dat het phishingbericht al duizenden keren gedeeld werd. We raden mensen dan ook aan om enkel via de officiële communicatiekanalen van Plopsa of van partners aan wedstrijden en andere acties deel te nemen”, zegt Momerency.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.