Plopsaland krijgt hotel, camping en 100 vakantiehuisjes

Overnachten in het Plopsa-hotel, dat kan zo.
Benny Proot Overnachten in het Plopsa-hotel, dat kan zo.
Plopsa heeft al pretparken en waterparken en tegen de zomer van 2020 mag het ook een hotel met 117 kamers, goed voor 500 bedden, aan dat lijstje toevoegen. 

In De Panne, op de terreinen van Plopsaland, is de bouw gestart met het uitgraven van een put van vier meter diep voor de 39 ondergrondse parkeerplaatsen. In drie fasen wordt het Plopsa-hotel opgetrokken. Dat betekent drie grote kranen op de bouwwerf maar ook een half jaar tijdswinst want het schiet veel sneller op dan het project in één keer te realiseren.

Van de 117 kamers zullen er 25 ingericht worden volgens een thema zoals Piet Piraat, Heidi maar ook FC De Kampioenen en Kaatje. Daarnaast komen een buffetrestaurant, twee bars en drie vergaderzalen. Plopsa investeert 20 miljoen euro in zijn allereerste hotel waar 50 mensen aan de slag kunnen. Om die extra stroom bezoekers de baas te kunnen, breidt het de openingsuren van zijn zwembad uit. 

Verder bereidt Plopsa in De Panne ook een vakantiepark voor met een camping en 100 vakantiehuisjes. “Ons pretpark is met de komst van een indoorzone, het theater en waterpark uitgegroeid tot een meerdaagse bestemming. Vandaar de investering in het verblijfstoerisme”, geeft Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof mee.

Hotel Plopsaland.
Benny Proot Hotel Plopsaland.
Hotel Plopsaland.
Benny Proot Hotel Plopsaland.
Hotel Plopsaland: Steve Van den Kerkhof en Luc Van Der Biest.
Benny Proot Hotel Plopsaland: Steve Van den Kerkhof en Luc Van Der Biest.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Khadija Bint

  Goeie idee! Top

 • dominique castelein

  succes levert veel jaloersheid op

 • Bjorn Eeckhout

  Nu ja midden in een woonwijk??? Aan de ene kant het station, aan de andere kant een bowling en een Delhaize, en achteraan een camping...rare woonwijk. Maar inderdaad, de voorziene ondergrondse parking is niet voldoende. Net zomin als de toegangswegen. Plopsaland wou wel een aparte afrit van de autostrade maar het huidige bestuur van De Panne is daar ongeloofelijkerwijs tegen.

 • Judith Puystiens

  Heel Adinkerke wordt Plopsaland

 • Jan Van Overveldt

  Geestig als je daar woont. Plopsaland ligt midden in een woonwijk, En amper 37 parkeerplaatsen + uitbreiding van de camping???? Ik ben er nog geweest en zal er NOOIT naartoe gaan....Buitenland is stukken leuker en daarom niet altijd goedkoper.....