Plofkraak op geldautomaat mislukt in Borsbeek

Marc De Roeck
Vanmorgen rond 4.30 uur is een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van Argenta in de Schanslaan in Borsbeek. Onbekenden probeerden met een gasontploffing de geldautomaat open te breken. De plofkraak mislukte en de daders sloegen op de vlucht.

De mislukte plofkraak veroorzaakte een brand, met rookschade aan het bankkantoor tot gevolg. De bewoner die boven het kantoor woont, bleef ongedeerd. De brandweer kwam ter plaatse om het kleine bankkantoor te verluchten en de schade op te ruimen.

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar de feiten en laat weten dat er sprake is van twee verdachten. Zij probeerden om met gas de bankautomaat tot ontploffing te brengen, maar het toestel was uitgerust met een gasdetectiesysteem. “Op het moment dat het gas werd gedetecteerd, zijn er in de automaat verfpatronen afgegaan en is het geld besmeurd”, stelt het parket. “De twee verdachten hebben dat gehoord en zijn daarop gevlucht in de richting van de Herentalsebaan met vermoedelijk een rode auto.”

Het labo, de federale gerechtelijke politie en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De verdachten zijn nog niet gevat.

In september rolde de federale gerechtelijke politie van Antwerpen een Nederlandse bende op die het afgelopen jaar minstens zes plofkraken uitvoerde in Vlaanderen. Zij maakten 560.000 euro buit. In totaal werden acht verdachten gearresteerd. Zij zitten nog in de cel. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    hopelijk geen geld verbrandt...….

  • Rene Dannau

    ze hebben op hun training niet goed opgelet, net zoals ze op school al niet opgelet hadden, dus weeral gebuisd.

  • Kevin Noël

    Volgende keer beter